Nyheter

Helge Krogsbøl efterträder Patrik Hall som VD för Heimstaden

Efter 20 år som VD har Patrik Hall valt att lämna rollen för att fortsätta som Senior Advisor och medlem i Group Investment Committee. Helge Krogsbøl, COO, tillträder som ny VD den 1 januari 2023.

– Patrik har varit en viktig drivkraft i Heimstadens tillväxtresa från litet Malmöbaserat bolag till dagens europeiska plattform med mer än 300 000 hyresgäster. Att lämna över vd-rollen till Helge kommer ge honom möjlighet att fokusera på investerare och strategiska investeringar, där hans långa erfarenhet och kunskap kommer ha stor betydelse. Kundupplevelse och omtänksamma boenden i kombination med energi- och kostnadseffektiv förvaltning, är nyckelelement för kundcentrerade bolag som Heimstaden. Helge har imponerat på oss i rollen som Chief Operating Officer och är perfekt till att ta över efter Patrik, säger styrelseordförande Ivar Tollefsen.

– Helge och jag delar samma passion och engagemang för kundnöjdhet och hållbara lösningar, och jag är övertygad om att han kommer leda Heimstaden på ett utomordentligt sätt. Jag ser fram emot att spendera min tid på befintliga och nya investerare, samt andra strategiska områden, säger Patrik Hall.

Helge Krogsbøl är idag vice VD och Chief Operating Officer. Han har lång erfarenhet av ledande roller som Senior Vice President i Pandox AB och VD i First Hotels, innan han anslöt till Heimstaden 2018.

– Jag ser fram emot att arbeta nära Patrik i våra nya roller och att vara Heimstadens VD. Det är en kompetent organisation med entreprenöriellt tänk och starka värderingar, som i kombination med en diversifierad fastighetsportfölj i över tio länder skapar en stabil grund för framtida framgångar, säger Helge Krogsbøl.