Nyheter

GodEl och Ngenic paketerar smart uppvärmning till marknadens lägsta pris

Intresset för energieffektivisering, att optimera och spara el, är mycket stort och de rekordhöga elpriserna har accelererat behovet. Det har blivit alltmer aktuellt att styra sin uppvärmning smartare och Uppsalaföretaget Ngenic går på högvarv.

Den 20 september lanserar GodEl tillsammans med Ngenic en paketering som tack vare medel från Bra Miljöval Energifond är billigast på marknaden.

Energieffektivisering och flexibilitet

Förutom att man energieffektiviserar och får bättre komfort med optimal uppvärmning, leder en styrning med Ngenics produkter till att en större del av förbrukningen flyttas till billiga timmar, förutsatt att man har timprisavtal. Denna smarta styrning av värmen leder till flexibilitet och stor avlastning i elnäten. Med andra ord, man deltar aktivt i energiomställningen.

– Vi är stolta över att kunna hjälpa våra kunder att vara med i energiomställningen, bli smarta elanvändare och optimera sin elanvändning. I en tid när elpriserna är rekordhöga känns det bra att ha fått till en paketering med marknadens lägsta pris, tack vare Bra Miljöval Energifond. Nu får dessa pengar jobba där de gör stor skillnad för plånbok och planet, säger Maria Erdmann, vd på GodEl.

De medel från Energifonden, som rabatterar paketeringen, har byggts upp under alla år som GodEl har sålt el märkt Bra Miljöval.

– Vi välkomnar GodEl som ny kund och försäljningskanal. Samarbetet är också ett kvitto på den nytta våra produkter gör för energiomställningen genom Bra Miljöval Energifond bidrag i samarbetet, säger Björn Berg, vd på Ngenic.

Så funkar Ngenic Tune

Du ställer själv in den temperatur du vill ha hemma, exempelvis 19-21 grader. Därefter ser Tune till att du får en jämn inomhustemperatur till lägsta kostnad. Den växlar upp när det är lägre elpris och bromsar in när elpriset är som högst, samtidigt som Tune lär sig huset och bibehåller komforten enligt dina önskemål. Helt automatiskt. Användare sparar i runda tal 10% av sin elförbrukning. Samtidigt fick användarna, förra vintern, ett 20-30% lägre elpris än motsvarande rörligt elpris.

Är du bortrest kan du låta huset gå i ide. Det håller 12 grader när du är borta och inför hemkomsten har det värmts upp till din önskade temperatur. Ngenic Tune trimmar ett gammalt värmesystem och fungerar med de allra flesta vattenburna värmesystem. Via en app kan du enkelt göra ändringar och följa din energianvändning både i realtid och historiskt.

GodEls & Ngenics erbjudande

Den smarta termostaten Ngenic Tune och tillbehöret Ngenic Track kostar 2495 kr ink moms (ordinarie pris 6290 kr). Paketeringen erbjuds inledningsvis till existerande GodEl-kunder men i senare skede mot hela den svenska marknaden.

Förutsättningar för GodEls erbjudande

Fristående hus (villa, radhus eller liknande) med vattenburen värme och internetuppkoppling

Timprisavtal, för att kunna ta del av det lägre timpriset

Kund hos GodEl