Nyheter

Prosero förvärvar Suomen Turvalukko OY

Prosero fortsätter den starka tillväxtresan i Finland och tar genom förvärvet av Suomen Turvalukko ny mark i östra delarna av landet runt Kuopio. Bolaget erbjuder produkter och lösningar inom lås- och passersystem, porttelefoni, dörrautomatik, inbrottslarm och CCTV.

Suomen Turvalukko grundades ursprungligen på 90-talet som en familjeägd låssmed, men fick en nystart 2018 då andra generationens entreprenör Samu Sallinen tog över verksamheten. I samband med nyetableringen anslöt sig Jimi Väisänen och tillsammans har de båda entreprenörerna vidareutvecklat bolaget och på kort tid byggt upp en framgångsrik verksamhet med ett starkt erbjudande och gott rykte i regionen.

– Suomen Turvalukko Oy är en ung men snabbt växande aktör inom säkerhetsbranschen. Vårt verksamhetsområde är Norra och Södra Savolax, säger Jimi Väisänen, VD på Suomen Turvalukko OY. Vi verkar främst på eftermarknaden och hörnstenen i vår verksamhet har alltid varit förstklassig service. Världen förändras och samtidigt utvecklas vår verksamhetsmiljö väldigt snabbt, t.ex. tack vare digitaliseringen. Vi vill vara en trendsättare i denna utveckling och starkt involverade i framtiden. Vi ser att förvärvet gör att vi kan erbjuda ett ännu bredare utbud av tjänster och möjlighet att utveckla företaget, så att vi kan fortsätta att erbjuda branschens bästa service till våra kunder.

Sedan start har bolaget uppvisat en kraftig tillväxt som har kommit från en hög servicenivå och goda relationer med regionens bygg- och fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, industri, detaljhandel och offentlig sektor. Försäljningen drivs framför allt av service och eftermarknad samt en snabbväxande e-handel. Under det senaste räkenskapsåret omsatte bolaget närmare 2,4 miljoner euro med 11 anställda som utgår från kontoren i Kuopio (HQ) och Varkausand.

– Med förvärvet av Suomen Turvalukko expanderar vi till en ny växande geografi, vilket kompletterar och stärker vår befintliga verksamhet väl, säger Sebastian Ryman, M&A Prosero Security Group. Vi ser stor tillväxtpotential där de fokuserar på ett attraktivt marknadssegment och har byggt upp en framgångsrik organisation med en entreprenörsdriven kultur, vilket passar mycket bra in i Prosero.