Nyheter

Vectura hyr ut 1 600 kvm till ABC Labs i Forskaren Hagastaden

Fastighetsbolaget Vectura har tecknat hyresavtal med ABC Labs om 1 600 kvm kontors- och labbmiljö i Forskaren, Hagastaden. ABC Labs har genom skalbar och automatiserad infrastruktur sedan starten i mars 2020 vuxit till ett av Sveriges största kliniska laboratorium.

Nu vidareutvecklar företaget verksamheten och kommer under våren 2024 flytta in i Forskaren på plan 5.

– Det är väldigt roligt att ABC Labs flyttar in i Forskaren! Deras verksamhet passar helt rätt in i vår vision med byggnaden och vi ser fram emot att stötta deras vidareutveckling som bolag välförankrat i forskningen. Vi är övertygade om att deras etablering kommer skapa en perfekt dynamik med resterande hyresgäster och därigenom nå vår vision om att Forskaren ska bli mötesplats som ger aktörer i huset möjlighet att samverka, säger Micael Averborg, Affärsutvecklingschef på Vectura.

ABC Labs erbjuder effektiv och innovativ diagnostik. De sätter upp en infrastruktur som kombinerar diagnostik och mjukvara för att bland annat tillgängliggöra självprovtagning, möjliggöra kontinuerlig monitorering av kroniska sjukdomar samt skapa smarta screeningprogram.

– ABC samarbetar med forskare och sjukvård för att bygga och sprida ny teknologi som kan göra diagnostik mer precis, effektiv och tillgänglig. Forskaren, med sin placering i hjärtat av svensk health-techs innovationsekosystem, är den perfekta platsen för oss att bygga vår framtid, mitt ibland forskning i världsklass och entreprenörskap i den absoluta framkanten globalt, säger Ahsan Amjad, VD på ABC Labs