Nyheter

Niam avyttrar Kaari Shopping Center i Helsingfors för 207 miljoner euro

Niam har avyttrat en av sina köpcentrumtillgångar i Helsingfors storstadsområde till Keva, Finlands största pensionsgivare. Kaari Shopping Center är med sina ~50 000 kvm det sjätte största köpcentret i området och Niam har varit ägare till centret sedan 2015.

Niam har gjort flera framgångsrika mervärdesaktiviteter för att öka attraktionskraften till centrum och idag Kaari Shopping Center är det ledande bekvämlighetscentret i Finland.

Under ägarperioden har Niam genomfört flera strukturella förändringar för att ytterligare förbättra centrets erbjudande och kundupplevelse. En uppgraderad foodcourt med en mängd olika restauranger tillsammans med nya hyresgäster som Gigantti (Elgiganten), Jysk och Tokmanni har ökat centrets attraktionskraft, både för besökare och hyresgäster.

Antti Muilu, landschef Niam Finland:

– Under vårt sju år av ägande har vi framgångsrikt förvaltat denna detaljhandelsportfölj. Kaari köpcentrum har kunnat öka sin omsättning varje år sedan vi förvärvade tillgången. Börjar från 185 miljoner euro 2015 och slog rekordet 2021 med en omsättning på 257 miljoner euro. Försäljningen förbättrades även under Covid-19-pandemin när detaljhandeln påverkades hårt av statligt utfärdade restriktioner.

Henrik Gerdin, fondchef på Niam:

– Vi är glada att vi har tagit Kaari till nästa nivå genom att förbättra kundupplevelsen. Detta är ytterligare ett exempel på Niams förmåga att genomföra affärsplaner och driva värde inom alla segment i Norden.