Nyheter

Finnvedsbostäder beviljas investeringsbidrag

Finnvedsbostäder har i dagarna beviljats investeringsbidrag från Länsstyrelsen för de 27 nyproducerade lägenheterna på Utsikten, Kv. Sjukstugan, Mossleplatån i Värnamo. För de kommande hyresgästerna har den positiva överraskningen meddelats att de kommer få en lägre hyresnivå jämfört med den hyra som marknadsförts vid uthyrningen.

– Investeringsbidraget söktes redan i november 2020 men eftersom beskedet inte var klart när uthyrningsprocessen startade marknadsfördes lägenheterna med en högre hyresnivå. Intresset har trots detta varit mycket stort och det känns nu riktigt roligt att kunna meddela de kommande hyresgästerna denna nyhet, berättar Stanley Guldmyr, VD på Finnvedsbostäder. Exempelvis blir hyran med investeringsbidrag 7159 kr/månad jämfört med tidigare marknadsförd hyra 8226 kr/månad, för en 2 rum och kök på 60 kvm, fortsätter Stanley Guldmyr.

För att bli beviljade investeringsbidrag krävs bl.a. en högsta tillåtna normhyra, låg energianvändning, en variation av lägenhetsstorlekar samt erbjudande till kommunen om sociala kontrakt.