Nyheter

Ny aktör inom renovering och underhåll av fastigheter

Celero Capital har ingått avtal med ägarna till tre specialistföretag – Interoc Dörr & Fönster AB / Interoc Fasad AB, Fog & Fönsterservice i Stockholm AB och Specialbetong Sverige AB – och har därigenom skapat Corteco, en ledande aktör inom renovering och underhåll av fastighetens yttre skal som skapar hållbara och energieffektiva lösningar.

Entreprenörerna och ledningen kommer att äga cirka 25% av den nya företagsgruppen.

Genom att kombinera tre högkvalitativa bolag så kommer Corteco redan från starten inneha en stark position på den svenska marknaden och kunna förse kunder med helhetslösningar inom renovering och underhåll av fastighetens yttre skal. I april 2022 uppgick Cortecos proformaomsättning till omkring 670 miljoner kronor och man sysselsätter totalt cirka 140 anställda.

Marknaden för renovering och underhåll av fastighetens yttre skal – vilket inkluderar produkter och tjänster knutna till fastighetens fasad, fönster och tak – är en stor och fragmenterad marknad som upplever en stark medvind driven av behovet av energieffektiva och hållbara lösningar för fastigheter. Fastigheter beräknas ansvara för omkring 40% av all energikonsumtion inom EU. Genom att renovera det yttre skalet på en fastighet så kan man kraftigt förbättra byggnadens energieffektivitet vilket i sin tur minskar dess klimatavtryck och leder även ofta till betydande kostnadsbesparingar för ägaren.

Etableringen av Corteco representerar Celero Capitals första steg i att konsolidera den nordiska marknaden för renovering och underhåll av fastighetens yttre skal. Celero är i dialog med flera andra framgångsrika entreprenörsägda bolag och ser fram emot att ytterligare expandera Corteco inom en snar framtid.

Peter Möller, Managing Partner på Celero Capital:

– Vi är väldigt glada över att ha ingått ett samarbete med de här framgångsrika entreprenörerna för att skapa Corteco. Att förbättra energieffektiviteten hos fastigheter är ett viktigt steg på vägen för att minska utsläppen av växthusgaser och Corteco har således en viktig roll att spela i detta. Etableringen av Corteco bygger både på Celero Capitals erfarenhet av att samarbeta med entreprenörer samt med förvärvsledda tillväxtstrategier. Vi ser nu fram emot att snabbt utveckla Corteco genom att dra nytta av den starka ESG-relaterade medvind som kännetecknar marknaden, utnyttja fördelarna av att operera som en större grupp och förvärva ytterligare kompletterande verksamheter inom marknaden för renovering och underhåll av fastighetens yttre skal.

De nuvarande vd:arna för de tre bolagen, Johan Örengård, Esbjörn Hallgren och Leif Domberg:

– Vi ser fram emot att bygga Corteco tillsammans med Celero Capital. Genom att arbeta tillsammans som en grupp kommer vi att vara bättre positionerade för att erbjuda våra kunder hållbara och energieffektiva lösningar inom renovering och underhåll av fastighetens yttre skal. Vi ser flera spännande tillväxtmöjligheter framför oss och ser fram emot att utforska dessa tillsammans med våra nya samarbetspartners.

Celero Capital rådgavs av Rene Partners, Hansen Advokatbyrå, Arkwright, Deloitte och BDO.