Nyheter

Skyltmax lanserar Taktila skyltar

För 14 år sedan lanserade Skyltmax, SignMax AB sina allra första skyltar. Redan då hade bolaget fokus på att kunder själva enkelt ska kunna beställa skyltar online. Idag har Skyltmax ett av e-handelns bredaste sortiment inom skyltning.

Nu läggs ytterligare en produkt till, bolaget lanserar sina första taktila skyltar.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder” säger produktionschef Andreas Neander på Skyltmax. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter och det är här skyltarna görs från grunden. En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. I offentliga miljöer ska personer med nedsatt orienteringsförmåga på egen hand kunna få information med hjälp av markeringar och skyltar. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

– Våra taktila skyltar består av ett högkvalitativt akrylmaterial som är reptåligt och har en mycket fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läsas av via både känsel och syn. Vi använder två olika typer av maskiner vid tillverkning, vilket medför att vi är väldigt flexibla i vårt tillvägagångssätt och kan möta de flesta önskemål på storlek och motiv, berättar Andreas.

Följer Svensk standard

Skyltmax taktila skyltar tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskrift nämndens skrivregler för punktskrift.

Kan alla beställa taktila skyltar?

– Ja, absolut – stora som små kvantiteter dessutom, säger Maria Halvarsson, Marknadschef på Skyltmax. Vi har ett brett sortiment av taktila skyltar med flertal symboler och typsnitt för braille.
Hittar man inte det man är på jakt efter hjälper våra duktiga medarbetare gärna till. Vår vision är att hjälpa företag och privatpersoner att enkelt förmedla sina unika budskap, avslutar Maria.

Om bolaget

Skyltmax.se startade 2008 med försäljning av skyltar online. Sedan dess har över 4,5 miljoner skyltar levererats till fler än 120 olika länder världen över. Genom det unika designverktyget Skyltomaten kan både privat- och företagskunder utforma skyltar helt efter egen önskan och behov. Drivkraften ligger i att skapa enkla lösningar så att kunden får den bästa tänkbara
upplevelsen, 100% klimatkompenserat dessutom!

SignMax AB har idag 69 anställda och omsatte april 2021: 122 Mkr.