Nyheter

KlaraBo rekryterar interim hållbarhetschef

KlaraBo har rekryterat Kristin Lundmark som interim hållbarhetschef med start i mitten av augusti 2022.

Kristin kommer senast från Wästbygg Gruppen, där hon i flera år arbetat som hållbarhetschef med ansvar för koncernens strategiska hållbarhetsarbete. Hon är även certifierad miljöbyggnadssamordnare enligt Swedish Green Building Council och har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor inom bygg- och fastighetsbranschen. Idag är hon hållbarhetsstrateg och grundare på Hallå Hållbarhetsbyrå.

– KlaraBo har en uttalad målsättning att bygga miljöcertifierade bostäder med lågt klimatavtryck och rimliga hyror. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla KlaraBos strategiska hållbarhetsarbete för att möta såväl företagets egna högt ställda ambitioner som samhällets förväntningar och krav, säger Kristin Lundmark.

KlaraBo och OBOS vann nyligen med sitt gemensamma förslag, Boostad, markanvisningstävlingen utlyst av Malmö kommun att bygga ett hållbart kvarter i Hyllie som har ett starkt fokus på långsiktig och hållbar stadsbyggnad.

– Kristin har mångårig erfarenhet av hållbarhetsfrågor inom fastighetsbranschen och vi är glada att hon valt att ansluta sig till oss. Hållbarhet genomsyrar hela vår affärsmodell och med sin erfarenhet blir Kristin en viktig nyckelperson i arbetet att möta den starka efterfrågan som finns på våra bostadslösningar, vilket markanvisningarna i Skellefteå, Växjö och nu senast i Malmö bekräftar, säger Andreas Morfiadakis, VD på KlaraBo.