Nyheter

Coworking space i Sverige. Vilka är intressena för coworking i Malmö?

Intresset för coworking space försätter att öka bland svenskar på en snabb nivå samt antalet coworking-ställen runt om i landet har exploderat som ett fenomen. Dessa utrymmen är gjorda för att möjliggöra en öppen plats för olika grupper att arbeta tillsammans med tillgång till service som kaffe, WiFi och reception inkluderat.

I denna artikeln kommer vi att gå igenom intressanta skillnader mellan coworking och mer traditionella kontor platser och hur Malmö har framgått väldigt mycket inom denna nya industri.

Vad är coworking?

Väldigt kort sagt, coworking är en yta för att hjälpa din eller ditt företags kreativitet och produktivitet och möjliggöra lättare arbete med andra individer. Liknande till hyrning av kontor, fast utan din egna ansträngning till städning och annat nödvändigt underhåll. För den delen behöver du inte köpa möbler och dekorera, allt är redan klart och redo. Detta gör coworking-platser väldigt produktiva och ett väldigt smart val för dig som företagare.

Coworking i Malmö

Malmö har framstått som en stor coworking marknad, med många nya idéer på hur en coworking miljö ska se ut. Mycket unikt finns inom Malmö, och det finns få ställen genom hela Sverige som erbjuder en sådant brett utbud som Malmö gör.

En av dessa väldigt ambitiösa platserna, är:

Minc Adress: Anckargripsgatan 3

Denna yta kan ofta anses vara legendarisk, och när man upptäcker vad de erbjuder förstår man snabbt varför.Minc är uppbyggd i olika nivåer, den första är coaching av din nya idé på ett 12-veckors långt program för att hjälpa dig förbättra dina chanser av framgång med ditt projekt. När du har utvecklat din ide helt, kan du fysiskt gå upp en eller två våningar där det blir lättare att fokusera och verkligen bygga upp ditt företag. Dessa kan hyras individuellt, men de erbjuder även hyrning av fast kontorsyta för längre tid.

Djäkne Startup Studio Adress: Djäknegatan 9

Börjat 10 år sedan, Djäkne startupstudio har blivit en av de högsta betygsatta coworking ställena i Sverige, med den perfekta combinationen av coworking space, kaffe bar och startupstudio. Den är lätt tillgänglig, du kan köpa ett pass för dagen samma dag du vill arbeta på plats, kaffet och frukt är inkluderat i priset. Den finns den stora öppna lokalen för dig som vill arbete i en plats med andra, men det finns också telefonkiosker som du kan använda för att fokusera på din produktivitet helt 100%.

Stor Studio Adress: Idunsgatan 6

Denna lokal har fokuserat till kreativitet och filmskapare, fotografer, författare, konstnärer och musiker. Från det före detta bilmekanikerbutik till den ny byggda lokalen, så är detta ett väldigt bra val för dig inom den kreativa sektorn.

Hur hittar jag mer?

För att hitta fler av dessa coworkingplatser i hela Sverige, men även andra länder som Norge, kolla bara till exempel coworking space Oslo. MatchOffice är en mycket flexibel sida för att hitta det du behöver.