Nyheter

Lokala elektriker i Stockholm

När du ska anlita en elektriker finns det många saker som kan vara bra att tänka på. För den som inte har anlitat en elektriker tidigare kan det kännas minst sagt komplicerat att ens hitta en elektriker, och veta vilket företag man ska välja. Att dessutom veta vad man behöver tänka på i dessa situationer kan förstås vara ännu svårare. Här kommer vi därför att gå igenom några saker som kan vara bra att veta.

Jämför elektriker innan du bestämmer dig

Om du redan känner till någon elektriker i ditt närområde så kan det vara en bra idé att börja kolla upp just detta företag – kolla om det finns omdömen eller liknande, för att ta reda på hur nöjda deras tidigare kunder är.

Känner du inte till något företag så börjar du istället med att ta reda på vilka alternativ som finns. Du kan söka efter till exempel lokala elektriker i Stockholm (www.svenskaeljouren.se/elektriker-stockholm) för att hitta alternativ i närheten, och därefter ta reda på mer om de företag du får fram.

Omdömen och recensioner är förstås viktigt, men utöver det kan det vara bra att kolla upp sådant som vilka behörigheter elektrikerna har och om företaget har F-skattsedel och så vidare. Ofta kan man få veta en hel del genom företagets hemsida, men om inte så går det även att ta kontakt med företaget direkt och ställa frågor.

Kostnad och avtal

Hur mycket det kostar att anlita en elektriker kan förstås variera en hel del. Det beror framför allt på vad det är för typ av arbete som ska utföras – hur stort jobbet är, och hur avancerat det är. Olika företag kan förstås också ha olika priser, och kostnaden kan variera mellan olika delar av landet.

Generellt brukar man säga att omkring 500-650 kronor i timmen är vanligt, men det här är förstås bara på ett ungefär. Ett mer avancerat jobb kan kosta mer, priset kan variera mycket mellan olika orter och mellan olika företag, och om det är akut och du behöver anlita en eljour så kan det förstås bli dyrare.

Det kan vara en bra idé att be om offert från flera olika företag, för att kunna jämföra dessa. Tänk dock på att inte enbart jämföra priset, utan även innehållet. Vad som ingår och hur avtalet ser ut är också viktigt att tänka på.

När du har bestämt dig för vilka du ska anlita så är det viktigt att ni skriver avtal, där så mycket som möjligt ska finnas med. Det ska vara ett tydligt avtal där allt från pris och tidsåtgång, till vilka parter avtalet berör, ska finnas med.