Nyheter

Emil Silverberg blir regionchef för Region Syd inom Are med ansvar för Climat80 Gruppen

I januari 2020 köpte det finska bolaget Are upp Climat80 Gruppen vilket öppnat upp många nya möjligheter. Emil Silverberg anställs nu i Are Sverige AB som regionchef för Region Syd med ansvar för Climat80 Gruppen.

– Det är med ödmjukhet och målmedvetenhet jag antar rollen som regionchef för Region Syd. Jag ser fram emot att fortsätta vår resa och utveckling tillsammans med alla medarbetare, säger Emil Silverberg som nyligen tillträtt sin nya roll som regionchef för Region Syd.

Kristiastadsdialekten lyser igenom, där är han född, men han bor idag mitt i Skåne, i skogen. För fem år sedan blev han vd för Klimatkyl som ingår i Climat80 Gruppen, men intresset för kyla började långt innan dess. Emil tillhör tredje generationen i familjen som jobbar med kyla.

Redan som barn fick han följa med pappa Mats på kundbesök och direkt efter skolan, där han gick teknisk linje, började han arbeta hos sin pappa som resemontör. Med uppdrag inom både kyla, vs och ventilation fick Emil en bred erfarenhet av installationsbranschen och uppdragen tog honom till Stockholm, Göteborg och Malmö.

Emil har idag en branscherfarenhet som sträcker sig över 15 år och han har arbetat med flera branschkollegor. De sista fem åren har han arbetat som vd på Klimatkyl som ingår i Climat80 Gruppen med kontor i Malmö, Lund och Helsingborg. Klimatkyl har växt med sina kunder och utökats till Lund, Helsingborg och nu senast i Borås, där en ny avdelning öppnades i systerföretaget Kungälvs Rörläggeris lokaler.

Fakta:
Klimatkyl ingår tillsammans med Climat80 Gruppen och Kungälvs Rörläggeri AB i Are Sverige AB. Totalt har Are Sverige 700 anställda och omsätter ca 1,1 miljard svenska kronor. Våra teknikområden är projektering, ventilation, värme och sanitet, kyla, el, automation, sanering, energi och fastighetsförvaltning. Vi arbetar nära våra kunder i syfte att hitta de bästa lösningarna, oberoende av om det är frågan om ett kontor, ett köpcentrum, ett hotell, ett sjukhus, en bostadsfastighet eller en industrianläggning.
Are är ett finskt familjeföretag, en trygg och långsiktig fastighetpartner som funnits i över 100 år och erbjuder tjänster under hela fastighetens livscykel, från den initiala byggfasen till renovering, underhåll, service och fastighetsförvaltning. Are Group har totalt 3500 anställda i Sverige och Finland och omsätter ca 5 miljarder svenska kronor. Vi är en del av Conficap-koncernen.