Nyheter

5 Minuter med Johanna Bjurskog: Krav på klimatdeklarationer är en av årets nya lagar

Regeringen skickade igår ut förslag om ett återinförande av den tillfälliga stämmolagen som möjliggjort att hålla årsstämmor helt utan fysisk närvaro, vilket har stor betydelse för många bostadsrättsföreningar.

Vid årsskiftet infördes flera lagar och kravet på klimatdeklarationer vid nyproduktion är kanske det nya lagkrav som påverkar bostadssektorn mest. Johanna Bjurskog berättar om både stämmolagen och klimatdeklarationerna.

Johanna Bjurskog är Riksbyggens bostadspolitiska expert. Johanna sänder live veckovis på Riksbyggens Facebookkanal och pratar om de senaste händelserna inom bostadspolitiken och Riksbyggens arbete på området. Programmet ger en snabb inblick i aktuella frågor.

Kolla här:

https://www.riksbyggen.se/sok/?category=global&q=Johanna%20Bjurskog&m=false