Nyheter

Prosero förvärvar finska Lukkoluket OY

Lukkoluket OY grundades 1997 som en traditionell låssmed i Birkabyn och har under åren breddat sitt erbjudande och expanderat in i flera närliggande geografier. Nu erbjuds kompletta helhetslösningar inom teknisk säkerhet, där kunderna kan få hjälp med allt från planering och installation av integrerade säkerhetssystem till eftermarknadsservice och kringutrustning.

Med utgångspunkt från sex kontor med anslutande butiker i Tavastehus, Tammerfors, Jyväskylä, Lempäälä, Träskända och Mäntsälä har Lukkoluket lokal närvaro i stora delar av Finland. Under det senaste räkenskapsåret uppvisade bolaget en stark tillväxt på 18 % och omsatte 8,4 miljoner euro, och med fulla orderböcker ser framtidsutsikterna fortsatt lovande ut.

– Lukkolukets tillväxt har varit mycket god under de senaste åren och vi har blivit en betydande aktör med unik position i vår bransch, säger Antti Pekkanen, VD på LukkoLuket Oy.

– Vårt fokus har alltid varit att tillhandahålla bästa service och högsta expertis till våra kunder och detta passar väl in i Proseros organisation. Att tillhöra Prosero Security Group stärker Lukkolukets fortsatta utveckling och gör att vi ännu bättre kan bistå våra kunder med service och expertkunskap över hela landet. Samtidigt tillför vi Lukkolukets starka säkerhetstekniska expertis till Prosero Security Group. Vi kommer att fortsätta satsa intensivt på eftermarknaden och erbjuda lokal närvaro med förstklassig service, fortsätter Antti.

– År 2021 har varit ett mycket framgångsrikt år i Finland. Vi har lyckats knyta till oss många fina bolag och vi är verkligen glada och stolta över att inleda 2022 genom att få in ytterligare en nyckelspelare i Finland. Lukkolukets affärsmodell och erbjudande passar väl in i Proseros organisation. Deras helhetskoncept gör att kunderna kan vända sig till dem med alla sina ärenden och det är just det som vi vill att kunderna ska förknippa Proseros bolag med, säger Fredrik Gren, VD Prosero Security Group.