Nyheter

Tecknar hyreskontrakt i New York

Corem har tecknat ett hyreskontrakt avseende cirka 600 kvm kontorsyta i projektfastigheten 28&7 i New York.

Hyresgästen, ett investeringsbolag inom kommersiella fastigheter, förväntas flytta in under det tredje kvartalet 2022 och hyrestiden är 5 år.

– Vi är mycket glada över att kunna kommunicera att vi tecknat det första hyreskontraktet i vår fina projektfastighet 28&7. Hyresgästen kommer förhyra hela våningsplan 12 vilket är beläget högst upp i huset. Uthyrningsmarknaden återhämtar sig väl i New York och vi ser fram emot ytterligare uthyrningar under 2022 i såväl 28&7 som i vårt andra pågående projekt 1245 Broadway, säger Jens Andersson, Corems Finanschef och ansvarig för bolagets USA-verksamhet.

28&7, en modern kontorsbyggnad om totalt 12 våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street på Manhattan, är Corems näst största pågående projekt och utvecklas i samarbete med GDS Development Management (GDSNY).

Byggnaden certifieras enligt LEED Gold och kommer att erbjuda kontorsytor med den senaste teknologin vad gäller luftkvalitet och beröringsfria system. Fasaden är klädd med element i svartglaserad terrakotta.

– Det är glädjande att se utvecklingen i våra projekt i USA. Denna uthyrning är ytterligare ett kvitto på att det finns en fortsatt hög efterfrågan på kvalitativa kontor i bra lägen, säger Corems VD Eva Landén.