Nyheter

Årets Karriärföretag 2022

Fastighetsbolaget Stena Fastigheter har utsetts till årets Karriärföretag 2022, av Karriärföretagen. Utmärkelsen innebär att företaget tillhör de 100 företag i Sverige som erbjuder de främsta utvecklingsmöjligheterna för talanger.

– Fastighetsbranschen är i en spännande utvecklingsfas med fokus på hållbarhet, digitalisering och många spännande utvecklingsmöjligheter för de som vill vara med och bidra till framtiden. Vårt långsiktiga arbete med mångfald, omtanke och social hållbarhet speglas också i utnämningen. Att vi får en sådan här utmärkelse ger oss ännu mer kraft och energi, och bidrar till det fantastiska engagemang som vi ser varje dag, säger Marie Bergsgård, HR-chef på Stena Fastigheter.

Stor bredd och karriärmöjligheter

Stena Fastigheter, som både hyr ut och bygger nya bostäder, har som mål att utveckla kvarter och städer. För att lyckas med stadsutveckling krävs en mängd olika roller och kompetenser, alltifrån fastighetsvärdar, ekonomer och tjänster inom digital transformation och hållbarhet. Samtidigt som bolaget växer har tjänsterna breddats och nya roller tillkommit, som till exempel energi- och miljösamordnare, IT-arkitekt och teknisk förvaltare. För att lyckas är det också viktigt att ha kollegor som trivs och får möjlighet att växa och utvecklas inom bolaget. Victoria Bengtsson, som studerat till förvaltare, är en av många talanger hos Stena Fastigheter.

– Jag började som arbetsledare för våra sommarjobbare 2020. I år fick jag möjlighet att jobba som projektsamordnare för alla arbetsledare, och efter två olika praktikperioder, som ingick i min utbildning, börjar jag nu jobba som biträdande förvaltare i Landskrona. Jag känner att Stena Fastigheter bockar av många av mina personliga värderingar, säger Victoria Bengtsson.

MOTIVERING:

”Stena Fastigheter är en spännande arbetsgivare som erbjuder unika karriärmöjligheter. Som medarbetare kan du räkna med god utveckling och trygghet. I dag har Stena Fastigheter en av Sveriges färgstarkaste företagskulturer där olika kompetenser efterfrågas. Oavsett om man är junior eller senior finns det alltid något passar. Stena Fastigheter är även en förebild i deras arbete för hållbarhet. Med goda värderingar och förmåner engagerar de sina medarbetare och därmed lockar till sig spetskompetens.”

OM KARRIÄRFÖRETAGEN

Sedan 2011 presenterar Karriärföretagen varje år Sveriges mest attraktiva arbetsgivare där de utvalda får titulera sig som ett Karriärföretag under ett år. I processen granskar och säkerställer expertpanelen att arbetsgivarna uppfyller det som krävs och att man bedriver ett högkvalitativt arbete för att vara en attraktiv arbetsgivare ur flera aspekter. Vår meriterade jury väljer sen ut de som blir ett Karriärföretag.

karriarforetagen.se