Nyheter

Nystartade Vattn Sensor gör vattenförsörjningen enklare och bättre för fastighetsägare

I en värld med tilltagande klimatförändringar blir vattenkvalité och tillgänglighet alltmer oförutsägbart, både globalt och lokalt. I Sverige har allt fler fastighetsägare med enskilda brunnar drabbats av försämrad vattenkvalité pga att stickprovsanalyser inte alltid ger tillräcklig översikt.

Det satsar Vattn Sensor på att förändra med målet att göra vattenförsörjning enklare och bättre för Sveriges fastighetsägare med enskilda brunnar. Idag prisades bolaget på Venture Cups Topp20 event för sin idé att med sensorer övervaka vattenkvalité i brunnar i realtid.

Vattn Sensor som grundats av Adelric Wong, Axel Svensson, Philip Eriksson och Daniel Andersson kommer att både förenkla och automatisera stickprovsanalys-processen genom att integrera sensorer i brunnar.

Resultaten sammanställas sedan på ett enkelt på Vattn Sensors digitala plattform där användaren kan ta adekvata åtgärder i god tid för att säkerställa vattnets kvalitéGrundarna av Vattn möttes första gången under tävlingen Hack For Sweden där de under två dagar skulle utveckla en affärsidé.

Tillsammans tog dom fram affärsidén Vattn, som redan då utsågs till Hack For Swedens bästa idé i miljökategorin, och som idag prisats som en av hela Sverige bästa affärsidéer 2021.

– Det är ingen hemlighet att marknaden törstar efter vattenlösningar. Vi ser oss själva som uppstickare i detta segment med potential genera betydande ekonomiska och sociala resultat, en kombination som blir allt viktigare i ögon på investerare och i tävlingar som denna, säger Adelric Wong.

Teamet bakom Vattn planerar att inom kort lansera en beta-version och med tiden expandera mot en bredare marknad både i Sverige och utomlands.

– Vi planerar att inom kommande månaderna att resa extern kapital för att kunna ta vår idé till kommersiell verklighet. Vi är oerhört glada att bli utsedda till topp 20 i Venture Cup! Det är inte bara en belöning och bekräftelse efter hårt arbete med idéutvecklandet, utan också en bra möjlighet för oss till god publicitet som kan initiera relationer med investerare. Detta så vi kan vårt koncept från idé till verklighet.

Pris: Topp20 – IDEA 2021, region öst

Idé: Vattn Sensor

Team: Axel Svensson, Adelric Wong, Philip Eriksson och Daniel Andersson