Nyheter

Nytt avtal: PartGroup och Fortis Fastigheter

Måndagen den 15 november, under eventet Framtidsveckan i Arlandastad, skrev Anton Lundholm, CEO på PartGroup, och Johan Berg, vd på Fortis Fastigheter, avtal gällande leverans av åtta huskroppar komplett uppbyggda med deras modullösning.

– Så roligt att äntligen ha avtalet i hamn, säger Anton Lundholm. Nu ser vi verkligen fram emot att sätta igång produktionen på fullt fart. Det här är ett spännande projekt med kompletta bostadsmoduler som smidigt byggs ihop på plats – något som vi brinner för och vill få marknaden att förstå alla fördelar med,  säger Anton.

Flera bolag inom PartGroup samarbetar i projektet.

Isolamin i Överkalix bygger och levererar bostadsmodulerna med modulkök från Space, badrum från Part och digital fastighetsautomation/smarta hem lösningar från Part systems. PCS Modulmontage, som också ingår i Partgroup företagsgrupp, står för montage av alla moduler på plats i Uppsala.

Fortis Fastigheter äger projektet och skall förvalta lägenheterna. Projektet, som går under namnet Uppsala Nyby, består av 270 moderna hyresrätter om 1-4 rum och kök. PartGroup levererar färdiga bostäder.

Produktionen är redan igång och byggstart är planerad till den 29e november 2021. Inflyttning kommer sedan ske etappvis med start i september 2022. Hela projektet beräknas stå klart i mars 2023.