Nyheter

Fastighetsmässans “flavour of the year”: Fastighetssäkerhet

Över 190 ledande leverantörer i fastighetsbranschen samlade sina nyheter, produkter och tjänster. Fastighetsägare, förvaltare, driftsansvariga, säkerhetschefer och digitaliseringsansvariga var några av de frekvent återkommande titlarna på besökarna på plats. FastighetsMässan Stockholm, den 24–25 november, samlade branschen i en efterlängtad, givande mötesplats där morgondagens förvaltning och fastighetssäkerhet stod i fokus.

Fastighetsbranschen är en bransch i förändring. Trender som hållbarhet och digitalisering påverkar såväl samhälle som fastighetsföretag. För branschen har nya och annorlunda behov och möjligheter skapats. På FastighetsMässan diskuterades frågor och ämnen som multifunktionella fastigheter, IT-lösningar och hur behovet av trygghetsarbetet i befintliga bestånd ser ut. Optimering av drift och underhåll när kommersiella fastigheters nyttjandegrad kraftigt reducerades och framtidens kontor har under det senaste året fått en ny innebörd.

– Genom mässans över tio-åriga historia har nog det fysiska mötet, aldrig uppskattats på samma sätt som nu, säger mässans projektledare Victoria Ahlberg. Det har verkligen varit efterlängtat att få komma ut och träffa branschen igen. De som besökt mässan vill verkligen vara på plats och träffa utställarna för att ta del av det senaste inom branschen. Vi är glada att kunnat erbjuda en mötesplats där man ännu en gång fått möjlighet att göra affärer och knyta nya kontakter.

Mässans “flavour of the year” fastighetssäkerhet samlade aktörer och högaktuella talare. Något av det mest uppskattade seminariet med rubriken “Fastighetsägarens och fastighetsskötarens AI-vertyg” som hölls av Anne Håkansson samt ett inspirerande samtal mellan Anna Werner och Anna Kinberg Batra kring ämnet solenergi.

FastighetsMässan Stockholm är tillbaka den 14–15 mars 2023 och då är temat Fastighetsförädling. Frågor som hur man bäst förädlar ett fastighetsbestånd och hur man optimerar förvaltning, drift, underhåll och i slutändan vinsten kommer stå i fokus.