Nyheter

Briab växer med Prevecon

I början av november signerades avtalet där Prevecon, specialistkonsulter inom brandskydd och riskhantering, stiger ombord på Briabs tillväxtresa. Prevecon grundades 2000 och har 23 medarbetare med huvudkontor i Göteborg.

– Nu när Prevecon-gänget ansluter tar vi ett nytt stort steg mot vår målsättning och vision att leda, inte följa. Vi blir större och starkare för våra kunder i hela landet, men i synnerhet i västra Sverige och ner söderöver. Totalt blir vi nu över 40 fantastiska medarbetare på en av landets mest expansiva marknader. Och vi behövs! Säger Björn Wulff, VD Briab.

Prevecons kunder och uppdrag återfinns, precis som Briabs, i en rad olika sektorer: kommun, landsting/region, både statliga och privata fastighetsägare, byggentreprenörer av alla storlekar, industrier, kraftbolag, rikstäckande butiks- och restaurangkedjor, arkitekter och projektledningsföretag.

– Det känns mycket roligt och utmanande att få vara en del av den tillväxtresa vi nu ansluter till. Under våra samtal har vi insett alla våra beröringspunkter och att våra verksamheter passar väl ihop och kompletterar varandra på många sätt. Det ger oss fantastiska möjligheter att stärka vårt erbjudande till marknaden, men även för våra medarbetare att utvecklas, sammanfattar Fredrik Hellgren, VD och delägare Prevecon.

Med Prevecon och det tidigare förvärvet av landets ledande konsultbolag inom fysisk säkerhet, Projsec, etablerar Briab marknadens mest kompletta och kompetenta erbjudande inom brand, risk och säkerhet.