Nyheter

Netatmo lanserar smart kolmonoxidlarm

Kolmonoxid är en osynlig, luktlös och mycket farlig gas. Netatmo lanserar nu ett smart kolmonoxidlarm som larmar vid farliga nivåer och på så vis skyddar i tid mot förgiftning.

Netatmos nya smarta kolmonoxidalarm mäter kolmonoxidnivåerna i hemmets olika rum i realtid. Om farliga nivåer upptäcks varnas användaren av ett 85 decibel högt larm så att man omgående kan lämna hemmet och ringa larmcentralen. Om man inte är hemma sänder larmet en notifikation till användarens smartphone så att man kan agera snabbt och säkerställa sina nära och käras säkerhet.

Många uppkopplade kolmonoxidalarm har batterier som endast räcker i 1-5 år, vilket innebär att användaren behöver komma ihåg att byta ut batteriet regelbundet. Tack vare att Netatmos smarta kolmonoxidlarm har ett batteri med tio års batteritid behöver användaren aldrig oroa sig över att batteriet ska ta slut. För samtidigt rekommenderas att kolmonoxidlarm byts ut var tionde år eftersom detekteringssensorn då anses vara slut. I slutet av sin tioåriga livsstid sänder därför Netatmos kolmonoxidlarm en notifikation till användaren för att varna och man uppmanas samtidigt att köpa ett nytt kolmonoxidalarm för ordentligt skydd.

Larmet har en automatisk testfunktion av kolmonoxidsensorn, batteriet och Wi-Fi-anslutningen. Larmet kommer att varna om det upptäcker några problem. Det har också en testfunktion som kollar om larmet på 85 decibel fungerar ordentligt, vilket rekommenderas att man testar åtminstone en gång om året.

Installationen är enkel och snabbt. Följ installationsguiden, skruva upp larmet på väggen och ladda ner Netatmo Home + Security-appen. Appen är gratis och kompatibel med iPhones och iPads från iOS 14 och Android smartphones och surfplattor från 5.0. TheNetatmo Webapp finns på Mac och PC.

Netatmos smarta kolmonoxidlarm är CE-certifierat (EN 50291) och NF-certifierat. Certifieringarna tilldelas de produkter som uppfyller de högsta säkerhetsstandarerna.

Pris och tillgänglighet

Netatmos smarta kolmonoxidlarm kommer kosta 1099,99 SEK, utan dolda avgifter eller behov av tillbehör.

Produkten kommer att finnas tillgänglig på:

  www.netatmo.com/sv-se  och hos Roshop, Kjell & Company, Roshop, Inet och Tink från och med  den 16 november 2021.