Nyheter

Ny smart videodetektor från Verisure och Arlo

Verisure har tillsammans med Arlo utvecklat en ny trådlös videodetektor som innebär både förbättrad bildkvalitet och möjlighet till livestreaming från larmcentralen i händelse av en nödsituation. Dessutom lanseras samtidigt en uppgradering av Verisures tjänst för personskydd, Verisure Guardian, med utökad funktionalitet.

– Videodetektorn tar larmoperatörernas arbete och kundupplevelsen till nästa nivå genom förbättrade detekterings- och verifierings-möjligheter. Vi vet att varje sekund räknas i en nödsituation och med livestreaming kopplat till larmsystemet kan våra larmoperatörer ännu snabbare fatta beslut om vilken åtgärd som krävs, säger Erik Ireståhl, Director of Product Marketing, Verisure.

Videodetektorn är en säkerhetskamera för inomhusbruk med förbättrad teknologi för detektering, kombinerat med bilder och videoklipp i HD-kvalitet. Videodetektorn har dessutom ljudupptagning vid livestream, hög bildkvalité vid mörkerseende och 140 graders vidvinkel.

Kameran innebär en ny standard för hemlarm och ger användaren fler möjligheter att interagera med sitt larmsystem från Verisures app. För larmcentralen möjliggörs även en professionell verifiering och snabb åtgärd vid inbrott, brand och Verisure SOS-larm. Genom AI-teknik har kameran en förbättrad detektering och kan exempelvis upptäcka skillnaden mellan människor och husdjur.

Via tjänsten Verisure Guardian har användare tillgång till SOS-funktionerna i Verisure app var de än befinner sig. Tjänsten har nu uppgraderats ytterligare med åtgärden Silent Response, som ger användaren möjlighet att skicka ett tyst kontaktlarm direkt från mobilen till Verisures larmcentral. Larmcentralen verifierar med hjälp av kameror och ljudupptagning, och sätter snabbt in rätt åtgärd utan att det märks på platsen för larmhändelsen.

– Med Silent Response kan vi hjälpa till genom både ljud och bild i en nödsituation, även i situationer när det inte är lämpligt att vår närvaro märks av. Människors trygghet är det viktigaste för oss och med denna åtgärd ökar vi nyttan med vår larmtjänst ytterligare genom att alltid vara tillgängliga för våra kunder, säger Erik Ireståhl, Director of Product Marketing, Verisure.