Nyheter

Sveriges snyggaste kontor?

”Sveriges Snyggaste Kontor” har nominerat Consids kontor i Nyköping till årets upplaga av tävlingen. Enligt motiveringen kombinerar kontoret ”den moderna arbetsplatsen med en hemtrevlig känsla, genom en tidlös och inbjudande arkitektur.”

– Jag älskar att inreda Considkontoren. Där får jag fritt utlopp för mina vildaste inredningsdrömmar och de är också Consids drömmar. Vi har byggt upp ett förtroende för varandra under många år och det föder kreativitet. Jag vill skapa en tidlös mötesplats där folk känner sig hemma och vill stanna. Just Nyköpingskontoret är inhyst i det anrika Riksbankshuset som innebar inte bara unika möjligheter, men också utmaningar, säger Elisabeth Lejon på Levande Lejon inredning.

I över 10 års tid har Elisabeth Lejon ansvarat för att inreda Consids alla kontor – 26 till antalet. Hon arbetar genomgående med lokala möbelproducenter och leverantörer, med fokus på kvalitet och hållbarhet.

– Kvalitetsmöbler innebär också hållbara möbler. De är producerade på ett hållbart sätt, håller längre och transporteras inte över hela världen, säger Elisabeth Lejon .

Tävlingen ”Sveriges Snyggaste Kontor” hålls i samband med den årliga ”Stora Kontorsdagen” som arrangeras av fastighetsaktörerna Lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News. Tävlingen avgörs genom en öppen omröstning som pågår till den 29 oktober. Vinnaren meddelas vid en gala den 18 november.

Flera år i rad har Considkontor placerat sig på topp-tioplaceringar i tävlingen. Förra året hamnade Consid i Uppsala på en åttondeplats.

Chanserna är stora att Nyköpingskontoret tar sig till prispallen. Enligt motiveringen öppnar kontorets olika miljöer upp för kreativitet, ger energi men bjuder likväl in till avkoppling. ”Det är ett kontor där man fullt ut har tagit tillvara på byggnadens originalarkitektur och utformat det till ett toppmodernt kontor där medarbetare vill vara och umgås kollegor emellan, men även bjuda in släkt och vänner för en middag, ta en paus från stadens myller eller bjuda in till festligheter.”

– Jag håller verkligen tummarna. Vi har gjort ett gediget researcharbete och känt en passion för fastigheten, säger Elisabeth Lejon.