Nyheter

1000 dörrar hos bostadsbolagen i Göteborg går över till mobila nycklar med Parakey & SafeTeam

SafeTeam har, med PropTech-bolaget Parakey som leverantör, vunnit en upphandling gällande passersystem för 300 teknikutrymmen inom den allmännyttiga Framtidenkoncernen i Göteborg. Nu utrustas 1000 dörrar med mobil access från Parakey.

Framtidens Bredband ansvarar för infrastruktur och internetnoder för de allmännyttiga bostadsbolagen i Göteborg; Poseidon, Familjebostäder, Bostadsbolaget, Gårdstensbostäder och GöteborgsLokaler som också äger bolaget. Efter vunnen upphandling kommer nu SafeTeam tillsammans med Parakey att berika över 1000 dörrar till nodrum med mobil access.

– Med införandet av mobiltelefonen som nyckel till alla våra nodrum kommer vi minimera vår administration och dessutom höja säkerheten. Samtidigt förbättrar vi tillgänglighet och minskar åtgärdstider för egen personal och entreprenörer, en viktig del i att ha ett väl fungerande nät med hög tillförlitlighet, säger Emma Axelsson, Förvaltningsansvarig Framtidens Bredband.

– SafeTeam har haft de allmännyttiga bostadsbolagen i Göteborg som kunder sedan 70-talet och varit partner till Parakey sedan bolaget lanserade sin första produkt 2016. Därför är det nu extra roligt och naturligt att få leverera, installera och digitalisera Framtidens Bredband med mobil access från Parakey, säger Victor Muszynski, Inköpschef på SafeTeam.

SafeTeam påbörjade installationerna i slutet av augusti och alla de 1000 dörrarna ska vara fullt utrustade med mobil access till tidig vår 2022.

– Med stor entusiasm och stolthet ser vi fram emot att tillsammans med SafeTeam leverera mobil access till en så viktig funktion för staden Göteborg. Och återigen påvisas vikten av, och krav på, tillförlitliga och ouppkopplade dörrmiljöer med online administration, allt för högsta möjliga säkerhet, avslutar Peter Wegdell, Head of Sales på Parakey.

Foto: Laif Media