Nyheter

White ReCapture finalist i BA Tech Awards – kategorin Mest innovativa fastighetsaktör

BA Tech Awards hyllar initiativ inom proptech som tar oss närmare in i framtiden. White Arkitekters unika tjänst White ReCapture är en av tre finalister som gått vidare i kategorin Mest innovativa fastighetsaktör.

Detta är andra året som Business Arena i samarbete med PropTech Sweden arrangerar BA Tech Awards. Tävlingen hyllar innovation och nytänkande tjänster som kan bidra till att göra fastighetsbranschen mer effektiv och attraktiv, men också bemöta den stora utmaningen att minska branschens klimatpåverkan. Att White ReCapture en sådan tjänst bekräftast nu med en finalplats i tävlingen.

Att ställa om till en mer cirkulär ekonomi är en av de mest effektiva åtgärderna för att för att motverka den globala uppvärmningen. För att nå bygg- och fastighetssektorns egen färdplan liksom de globala målen måste transformation och återbruk genomföras i betydligt större skala än som görs idag. White ReCapture underlättar återbruk av byggdelar och inredning i stor skala på ett mer tids- och kostnadseffektivt sätt än vad traditionella metoder tillåter.

– White ReCapture adresserar klimatutmaningen genom att underlätta återbruk i stor skala och bidrar därmed till att påskynda omställningen till en mer cirkulär och hållbar framtid. Känns oerhört kul att vara finalist i den här tävlingen som uppmärksammar innovation kring just det, säger Niklas Eriksson, erbjudandeägare White ReCapture.

Digitalisering och innovation är avgörande för att branschen ska nå sin färdplan om klimatneutralitet 2045 och inte minst för White, vars vision är att all deras arkitektur ska vara klimatpositiv redan från 2030.

White har arbetat aktivt med forskning och utveckling ända sedan starten 1951. Bolagets innovationsarbete – i skärningspunkten mellan formgivning, byggteknik, hållbarhet och digitalisering – driver en hållbar omställning. Att White Arkitekter utsetts till finalister i BA Tech Awards visar att de i egenskap av arkitektkontor har utvidgat sin roll och gått från att vara en användare av ny teknik till att driva utvecklingen av den.

– Fantastiskt roligt att BA Tech Awards lyfter fram en digifysisk innovation som bidrar till att påskynda klimatomställningen. Ett fint erkännande för entreprenörsteamet här på White som utvecklat tjänsten, säger Petter Green, Director Digital Business, White Arkitekter.

Vinnarna i BA Tech Awards 2021 offentliggörs under en prisutdelning på Business Arena Stockholm den 22 september.