Nyheter

HILO FLEXWALL – aktivitetsbaserad kontorslösning i microformat

Det traditionella aktivitetsbaserade arbetssättet går ut på att byta lokal inom kontoret för att optimera arbetsmiljön för det arbete som ska utföras för stunden. I öppna mixade zoner kompletterade med tysta rum och många grupprum. Ett välfungerande och etablerat koncept för de stora företagen.

Det må vara framtiden för de stora, men 99,9% av Sveriges företag har 250 anställda eller färre. Kontorslokalerna medger för de allra flesta inte alla de tysta rum och grupprum som behövs för en aktivitetsstyrd arbetsmiljö med möjligheter till både produktivt samarbete och arbetsro.

Stockholmsföretaget Mount Design kom under 2020 till marknaden med en unik innovativ lösning som tillåter ett till stora delar aktivitetsbaserat arbetssätt också för mindre företag. Det går ut på att kunna utföra de flesta arbetsuppgifterna utan att lämna det egna skrivbordet.

HILO FLEXWALL är företagets avskärmande och ljudabsorberande arbetsstation med den unika möjligheten att med en knapptryckning steglöst ställa om skärmen mellan ett rejält omfamnande upphöjt läge för eget fokuskrävande arbete och ett nedsänkt läge för tillgänglighet och samarbete.

Företagets VD Ulrik Clemens von Döbeln:

– HILO är en platsbesparande lösning som ger små och medelstora företag möjlighet att inreda aktivitetsbaserat utan att ha tillgång till stora ytor, grupprum och tysta rum. Med HILO FLEXWALL kan företaget växa utan att byta lokaler. Produkten prisades 2020 som en av de största innovationerna på den tyska kontorsmarknaden av AIT, landets ledande inredningsarkitektmagasin. Nu är målet att få ett genombrott för vår enkla och smarta skrivbordsavskärmning som är mer än en möbel, det är en lösning för ett aktivitetsbaserat och platsbesparande arbetssätt för alla företag.