Nyheter

Aura Light: Lysande linje skapar möjligheter

Aura Light presenterar den nya produktfamiljen Sevede, en armatur med oändliga möjligheter till kreativa belysningslösningar i interiöra miljöer. Sevede är utvecklad, designad och producerad i vår anläggning i Vimmerby. Under hela projektet har hållbarhet och teknik stått i fokus, vilket har lett till väl avvägda materialval och leverantörer.

Namnet är inspirerat från Sevede härad i Småland som hade sitt huvudsäte i Vimmerby.

Sevede består av två armaturer i fasta längder; en pendelvariant och en som monteras dikt tak. Det unika med Sevede är att du också kan skapa en homogen ljuslinje i en längd som passar din anläggning genom att sätta samman valfritt antal armaturer. Det öppnar upp för kreativa och unika belysningslösningar. Ljuslinjen kan också monteras som pendlad eller dikt tak. Teknikmässigt är Sevede av mycket hög kvalitet.

Stefan Pettersson, designer och utvecklare av Sevede på Aura Light berättar:

– Linsoptiken är enastående i Sevede vilket gör att bländningstalet är mycket lågt och armaturen därmed passande i kontorsmiljöer. Den ger ett mycket behagligt och fint ljus. Armaturen finns med 3 typer av optik som passar för olika ändamål. Armaturen finns även med opal-optik för en mer synlig upplevelse som passar utmärkt för ljuslinjer, eller mikroprismatisk optik som har ett jämnt ljus med lågt UGR-värde. Produkten har också en hög effektivitet, upp till 160 lm/W.

Sevede finns som on/off eller DALI och kan dels styras med den senaste AI-tekniken i form ActiveAhead; ljusstyrning som är både trådlös och självlärande, och dels med Casambi; ett trådlöst system baserat på bluetooth. Den pendlade varianten har ett separat uppljus vilket ger 30 % uppljus och 70% nerljus.

Hållbarhetstänk hela vägen

Hållbarhet har stått i fokus under hela utvecklingsprocessen och varje beslut har noga utvärderats, alltifrån vilket material som använts till smart teknik och val av underleverantörer.

– Det aluminium vi använder till Sevede är 75% återvunnet för lägre påverkan på miljön. Vi har optimerat storlek och vikt på armaturen så mycket som det går utan att ge avkall på den goda ljuskvaliteten. Vi har också valt att samarbeta med underleverantörer i Norden för att undvika långa transporter och samarbetar med flera lokala aktörer där det varit möjligt, avslutar Stefan.

Läs mer om Sevede: 

www.auralight.se/sevede