Nyheter

Ny ledning för Capital Markets på Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield utser Katarina Sonnevi till ny ansvarig chef för Capital Markets. Katarina Sonnevi har tidigare varit verksam som Deputy Head of Capital Markets och efterträds i den rollen av Daniel Turner.

Karl Persson, VD Cushman & Wakefield kommenterar:

– Det är mycket glädjande att vi som bolag internt kan rekrytera en av landets absolut mest meriterade personer. Med Katarinas driv, nätverk och kompetens är jag övertygad om att vi under hennes ledning kommer att kunna stärka vår position ytterligare.

Katarina Sonnevi har varit verksam i fastighetsbranschen sedan 2004. Innan hon kom till Cushman & Wakefield har hon bland annat varit transaktionsansvarig på Heimstaden, axlat rollen som transaktionschef på Nyfosa och arbetat på Catella och Tenzing.

När hon nu kliver in i sin nya roll som Head of Capital Markets efterträder hon Kristoffer Sandberg som tidigare har haft tjänsten.

Katarina Sonnevi säger:

– Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet att axla rollen som Head of Capital Markets, och ser mycket fram emot att tillsammans med hela transaktionsteamet fortsätta skapa goda affärer och maximala värden för våra kunder.

Rollen som Deputy Head of Capital Markets kommer att tas över av Daniel Turner som varit på Cushman & Wakefield i Sverige sedan 2016. Daniel Turner har tidigare arbetat för LaSalle Investment Management och JLL på europeisk nivå.

Karl Persson fortsätter:

– Vi ser tydligt att det globala kapitalet växer sig starkare och att fler strukturer söker sig mot Sverige. Med Daniels bakgrund blir det tydligt att rådgivare måste kunna bygga broar mellan olika länder och människor – vilket Daniel gör utmärkt. Daniels internationella bakgrund och djupa kunskap om den svenska marknaden borgar för att vi i framtiden kan fortsätta ge den bästa rådgivningen till våra kunder.