Nyheter

Arenastaden i Lund klart: HSB:s rökfria lägenheter sist ut

Måndagen 28 juni startade nyckelutlämningen för de 49 rökfria och Svanenmärkta hyresrätterna i kvarteret Målet. Därmed avslutas den sista etappen i Arenastaden, Lund, och området står helt klart.

Det första spadtaget för hyresrätterna i kv. Målet, Arenastaden, i Lund togs i oktober 2019. Nästan två år senare är det dags för nyckelutlämning och de första boende kan äntligen kliva in över tröskeln med sina flyttkartonger.

En av de glada boende som flyttar in under veckan är Alida Skretting. Hon anmälde sitt intresse för hyresrätterna i Kvarteret Målet redan i ett tidigt skede och som bosparande medlem var hon först i kön på flera hyresrätter.

– Jag har bosparat i drygt 15 år och tack vare mina bosparpoäng hade jag möjlighet att välja först mellan de lägenheter som jag anmält intresse för. Jag fastnade lite extra för denna tvåa på 63 kvadratmeter. Det är perfekt att den ligger på översta våningen och att den har balkong. Det första jag ska göra när jag flyttat in är att gå ut på balkongen och bara njuta, säger Alida.

Den 29 juni får Alida nycklarna till sin nya lägenhet i Kvarteret Målet och den 30 juni går flyttlasset. Förväntningarna är höga.

– Detta är det absolut bästa läget i Lund, här finns allt jag kan tänka mig, säger Alida.

Kvarteret Målet är ett boende för de som vill bo lite mer miljömedvetet. Utöver att fastigheten har solpaneler på taket byggs den som en Svanenmärkt och rökfri fastighet. Rökförbudet gäller samtliga utrymmen både inomhus och utomhus, även den egna lägenheten och balkongen. En del av Svanenmärkningens fokus ligger på att skapa en giftfri miljö både under byggprocessen och för de framtida boende.

Sedan någon vecka tillbaka finns HSB Skånes marknadsområdeskontor i Lund på plats i de nybyggda kontorslokalerna i bottenplan. När hyresgästerna flyttar in i kv. Målet avslutas den sista etappen och området Arenastaden står därmed helt klart.

– Arenastaden är den andra stadsdelen på relativt kort tid som vi på HSB Skåne har varit med och utvecklat och det känns kul att vi har haft den möjligheten. Därför ser jag också fram emot de kommande projekt som vi nu arbetar vidare med, både i Lund och i vårt övriga verksamhetsområde, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef marknad och medlem på HSB Skåne.