Nyheter

MKB flaggar i regnbågens färger

Med anledning av WorldPride 2021 hissar MKB 70 regnbågsfärgade flaggor runt om i sina bostadsområden i Malmö från juni till i höst.

– ­Vi vill uppmärksamma arrangemanget WorldPride som arrangeras i Malmö och Köpenhamn i augusti, säger Emma Cedermarker som är förvaltningschef på MKB Fastighets AB, och vi har på detta vis möjligheten att uppmärksamma det nära Malmöbornas hem.

MKB HBTQ-certifierades 2017 som första bostadsbolag i Sverige och arbetar aktivt med inkludering utifrån alla diskrimineringsgrunder.

– Det är bra för oss och det är bra för våra kunder att vi arbetar med värderingsfrågor och inkludering, säger Karin Svensson som är HR-chef på MKB Fastighets AB. Genom tydliga handlingsplaner får vi saker gjorda och blir bättre på att möta varandra och våra kunder och att se och agera på sådant som kan vara diskriminerande.

I HBTQ-certifieringen ingår att göra en handlingsplan med aktiviteter och bland aktiviteterna finns föreläsningar för all personal, att diskutera värderingsfrågor på avdelningsmöten och synliggöra certifieringen på alla kontor. Alla nyanställda får en dessutom gå en utbildning när de börjar.

70 flaggor i alla väderstreck

Totalt är det 70 flaggor som finns i bostadsområden från Rosengård i öster till Fridhem i väster, Segevång i norr och på Svanen vid Stortorget mitt i city som kommer att vaja i malmövinden tills i höst.

– Jag hoppas att flaggorna ska väcka stolthet och glädje hos våra kunder, medarbetare och Malmöbor, säger Emma Cedermarker. Vi vill att alla ska känna sig välkommen hem till sitt boende hos oss oavsett ålder, ursprung, funktionsvariation eller könsidentitet – ja helt enkelt att ingen ska diskrimineras. Flaggorna ska stärka känslan av att känna sig inkluderad och att MKB erbjuder hem för var och en.