Nyheter

Mobil access från Parakey i Platzers fastighet Gårda Vesta

Under hösten 2021 färdigställs Göteborgs första WELL-certifierade kontorsfastighet, Platzer Fastigheters Gårda Vesta som med sina två huskroppar med 25 respektive 14 våningar kommer bli en del av Göteborgs skyline. I huvudentré, hisshall, på garageport samt in till hyresgäster installeras mobil access från Parakey.

Platzer har varit kund till Parakey sedan 2018 och använder mobil access i flertalet av sina fastigheter. Nu får ytterligare 1000 personer möjlighet att använda mobilen som nyckel när Parakey installeras i Gårda Vesta som omfattar 26 600 kvm kontor med fokus på ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Fastigheten certifieras också enligt byggstandarden WELL Building vars fokus ligger på hälsa och välbefinnande.

– I en fastighet där fokus ligger på att man ska trivas och känna välbefinnande var det naturligt att välja en modern, effektiv och digital accesslösning – en digital infrastruktur som blir en del av ett större ekosystem i framtidens fastighet och förvaltning, säger Fredrik Koch, Teknisk förvaltare på Platzer. 

– Gårda Vesta blir den första WELL-certifierade fastigheten vars dörrar digitaliseras med Parakey. Som Göteborgsbolag är vi såklart otroligt stolta och glada över att Platzer implementerar vår lösning i ett av stadens nya landmärken, säger Peter Wegdell, Head of Sales på Parakey.

Bland hyresgästerna i Gårda Vesta finns Rejlers, Skatteverket, Aros Kapital, Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän.