Nyheter

Fastighetsägarna: ”Ren skrämselpropaganda om marknadshyror”

”Skrämselpropagandan om marknadshyror som kommit från såväl Vänsterpartiet som Hyresgästföreningen är annat än rena villfarelser som inte är förenligt med ett seriöst samtalsklimat.”
Det skriver Rikard Ljunggren, näringspolitisk chef, Fastighetsägarna GFR i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Den 4 juni överlämnades utredningen om fri hyressättning till regeringen. Det var först då vi svart på vitt kunde läsa de förslag som utredaren kommit fram till. I den föreslår utredaren ett system för friare hyressättning i bostäder som byggs efter den 1 juli 2022. Systemet är frivilligt. De hyresvärdar som vill att hyran bestäms enligt någon av dagens metoder kommer att kunna fortsätta göra det.”

”Det innebär att skrämselpropagandan som kommit från såväl Vänsterpartiet som Hyresgästföreningen och även från andra håll inte är annat än rena villfarelser som inte är förenligt med ett seriöst samtalsklimat.”

”I verkligheten finns inga politiska förslag eller utredningar om något annat än en bättre fungerande hyressättning för nyproducerade lägenheter, det vill säga lägenheter som ännu inte har någon hyresgäst.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/ren-skr%C3%A4mselpropaganda-om-marknadshyror-1.48947567