Nyheter

Airwatergreen lanserar luftavfuktaren NEXT med halverad energiförbrukning

ANNONS

Airwatergreen lanserar nu NEXT – en serie kraftfulla industriella luftavfuktare. Modellen NEXT240 har en kapacitet för luftflöden på upp till 10.000 m3/h och en reducering av 240L vatten per dygn.

Den patenterade teknologin som används i NEXT gör det möjligt att halvera energiförbrukningen jämfört med traditionella avfuktare. Det innebär en möjlighet att spara 100-tusentals kronor per år i minskad energiförbrukning i större fastigheter, lagerbyggnader, torkanläggningar, processanläggningar, ishallar etc. Vilket i sin tur även innebär motsvarande sänkning av CO2 avtrycket.

Med lansering av NEXT så förändrar Airwatergreen marknaden även för stora industriell luftavfuktare. Marknaden får nu tillgång till produkter som är baserade på en teknologi som möter morgondagens behov på avfuktningskapacitet och energieffektivitet.

Airwatergreen är ett innovativt företag som skapades runt nytänkande för hur man reducerar vatten ur luft på ett energieffektivt sätt. För fem år sedan lanserades luftavfuktarna FLEX och REX och idag har vi över 600 installationer i 8 länder. Nu kompletteras vårt produkterbjudande med NEXT, vilket ger oss ett komplett erbjudande av luftavfuktare.

NEXT är en smart avfuktare utrustad med finesser som Turboläge där NEXT under en kortare tidsperiod kan arbeta med fördubblad kapacitet. Det gör det möjligt att dimensionera sin installation för normalläge men ändå hantera plötsliga större fuktlaster. Även detta en stor ekonomisk fördel vid investering i luftavfuktning.

– Airwatergreen är ett innovativt företag som levererar produkter baserade på ny patenterad teknologi till en marknad som efterfrågar energieffektivare metoder för att säkra sitt inomhusklimat. Vi har visat att vår teknologi fungerar och gör det möjligt för våra kunder att sänka sin energiförbrukning rejält. Nu tar vi nästa kliv och blir en komplett leverantör av energieffektiva luftavfuktare, säger Bo Tiderman VD på Airwatergreen AB.

Airwatergreen AB är ett svenskt luftbehandlingsbolag som erbjuder energieffektiv avfuktning i alla klimat.

Vi utvecklar och tillverkar produkter som avlägsnar fukt och lukt på ett effektivt sätt vilket förlänger livslängden på byggnader, varor och utrustning, samt skapar en hälsosammare arbetsplatsmiljö att vistas i. Produkterna bygger på patenterad teknologi som ger en rad unika fördelar. Fördelar är halverad energiförbrukning, plug´n play installation och samma effektivitet vid alla

temperaturer. Vi har idag över 600 installationer i 8 länder.