Nyheter

NABO växer – förvärvar fyra bolag inom bostadsförvaltning

Nabo växer genom att förvärva ytterligare fyra bolag inom bostadsförvaltning, varav tre i Göteborg. Det innebär att Nabo nu är etablerade i samtliga storstadsregioner och accelererar resan mot att bli ledande inom bostadsförvaltning i Sverige.

Som proptechföretag och etablerad SaaS-leverantör bidrar Nabo också kraftigt till att digitalisera hela branschen.

Nabo lanserades i september 2019 efter en sammanslagning av ett mjukvarubolag med tre mindre kundorienterade förvaltningsbolag. Sedan dess har Nabo vuxit kraftigt såväl organiskt som genom förvärv och blivit den näst största renodlade förvaltaren – och tillika helhetsleverantör – i Sverige med cirka 2 600 kunder, 250 mkr i omsättning och 250 medarbetare.

Bolagen som nu ansluter sig är Revisorsringens BRF-verksamhet, Husjuristerna och MGC Fastighetsförvaltning i Göteborg, liksom Adamsberg Fastighetsförvaltning i Stockholm. Under de senaste nio månaderna har totalt sju förvaltningsbolag anslutit sig, som sammanlagt står för cirka 100 mkr i omsättning och 100 medarbetare i olika regioner i Sverige. Nabo har därmed stärkt positionen i framförallt södra och västra Sverige och finns nu i samtliga storstadsregioner.

– Vi är väldigt glada över samgåendet med Nabo. Nabo är ledande när det gäller digitala lösningar för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Vi ser fram emot gemenskap med nya kollegor, utökade karriärvägar och inte minst tillgång till Nabos plattform – det kommer att göra stor skillnad, säger Johanna Albrektson, grundare av Husjuristerna.

– Lokal närvaro i Göteborg och de andra storstäderna är en central del i vår expansionsstrategi. Vi välkomnar våra nya kollegor och ser fram emot att tillsammans fortsätta vår spännande bolagsresa och förändra en traditionell bransch både som bostadsförvaltare och arbetsplats, säger Daniel Larsson, vd på Nabo.

Privata bostäder är det största tillgångsslaget i världen och bostaden är ofta den största investeringen i livet för en enskild privatperson. Bara i Sverige har det köpts bostadsrätter för över 1 000 miljarder kronor senaste fem åren och det finns omkring 28 000 bostadsrättsföreningar.

Ledande förvaltningsplattform skapar effektivitet och bättre service

Nabo är även ett proptechföretag och etablerad SaaS-leverantör till andra förvaltningsbolag. Plattformen som utvecklats under mer än 15 års tid beskrivs bäst som ett komplett affärssystem för förvaltning av flerbostadshus och är det enda heltäckande systemet på den svenska marknaden.

Nabo tillhandahåller sedan ifjol sin digitala förvaltningsplattform till Riksbyggens dotterbolag Simpleko, och ingick tidigare i år även ett partnerskap rörande SBCs 4 000 bostadsrättsföreningar. Med SBCs kunder kommer totalt 7 600 av Sveriges bostadsrättsföreningar och mer än 600 000 boende – 35 procent av alla boende i bostadsrätter – vara anslutna till plattformen i slutet av 2022.

Alla parter – styrelse, fastighetsägare, boende, revisor och förvaltningsorganisation – har tillgång till plattformen och loggar in med BankID från mobil eller dator. Användarens roll avgör vilken information och funktioner som finns tillgängliga. Styrelsen kan bland annat se hela ekonomin i realtid, lägenhetsförteckning, avtalshantering, bokslut och medlemsansökningar. Alla styrelseledamöter i en bostadsrättsförening kan logga in och därmed dela på arbetsbördan – och dessutom slippa pärmar och papper. De boende kan bland annat se avier, lägenhetsinformation och ansöka om att hyra ut i andrahand. Fler och nya digitala tjänster utvecklas löpande.

– Som SaaS-leverantör till några av branschens största förvaltare förverkligas vårt uppdrag att forma framtidens förvaltning och boendetjänster till en allt större del av Sveriges befolkning – vi förenklar vardagen för styrelser, fastighetsägare, boende och medarbetare. En heltäckande plattform istället för dussintals system gör också att vi kan utveckla nya tjänster snabbare än någon annan aktör, fortsätter Daniel Larsson.