Nyheter

Stor efterfrågan BIM-baserade programvaror för byggbranschen

Dalux växer i Sverige och med tre nyanställningar hittills i 2021 har företaget mer än fördubblat antalet medarbetare i Sverige. Och i maj kommer ytterligare en ny kollega till.

Mjukvaruföretaget märker fortsatt stor efterfrågan på sin BIM-baserade programvara för bygg- och fastighetsförvaltningsbranscherna.

– Jämfört med början på 2019 när vi öppnade vårt kontor i Stockholm har vår omsättning i Sverige tiodubblats och det är väldigt positivt att vi nu är fler om att hantera vår ökande kundbas, säger Sören Westerberg, regionchef för Dalux i Sverige och fortsätter:

– Jag är mycket glad att ha kunnat välkomna Henrik Nilsson, Joakim Gardell och Emil Gullander till Dalux. I maj har vi även nöjet att ta emot Håkan Johansson. De kommer alla spela nyckelroller i vår fortsatta utveckling i Sverige.

Koncernavtal mellan Dalux och Atrium Ljungberg, Bravida, ByggDialog och flera andra aktörer i bygg- och fastighetsbranschen har ökat behovet av fler kompetenta medarbetare på Dalux.

Henrik Nilsson kommer senast från en roll som handläggande konstruktör på Byggnadstekniska Byrån; Joakim Gardell är tidigare arbetsledare i produktion hos TL Bygg och Emil Gullander har senast jobbat som digital processledare på Zynka BIM.

Håkan Johansson, som ansluter till Dalux i maj, kommer med stor erfarenhet av försäljning och affärsutveckling från NTI:s mjukvaruerbjudanden till byggbranschen.

– Vi är fantastiskt tacksamma för alla våra nya kollegor, berättar Sören Westerberg; deras erfarenheter från projektering, byggproduktion, digital datasamordning och mjukvaruförsäljning kompletterar varandra otroligt bra och kommer hjälpa oss att förverkliga vår ambition om att hjälpa ännu fler av Sveriges bygg- och fastighetsföretag vidare på digitaliseringsresan.

Totalt har Dalux de senast tre åren ökat antalet anställda från 80 till 175 och tillväxten i omsättning har i samma period varje år varit runt 80%.