Nyheter

Nytt nordiskt samarbete för hållbart samhällsbyggande

Sweden Green Building Council bildar ett gemensamt nätverk med sina nordiska kollegor för att tillsammans driva på den gröna omställningen.

Samarbetet inleds med en serie öppna webbinarier med talare och deltagare från hela Norden.

Först ut den 22 april är: Hur finanser driver ett hållbart samhällsbyggande.

Just nu pågår en positiv utveckling i bygg- och fastighetssektorn där framgångsrika affärer måste underbyggas av ett tydligt och långsiktigt koncept för hållbarhet. En följd av detta är att finanssektorn blivit en drivande kraft bakom arbetet för ökad hållbarhet, sänkta utsläpp och miljöcertifieringar.

Krav från myndigheter, städer, aktieägare och allmänhet tvingar investerare att se fördelen med att tänka grönt och skapa en positiv spiral för framtida generationer och stadsutveckling.

För att markera starten på det nya nordiska samarbetet handlar det första webbinariet om hur hållbarhetsarbetet inom samhällsbyggnad påverkas av denna finansiella utveckling.

Talarna diskuterar även på vilket sätt ett ökat nordiskt samarbete kan bli en maktfaktor för att fortsätta driva den positiva trenden.

Datum: 22 april
Tid: 12.00 till 13.30

Talare:

Mats Hederos, vd, AMF Fastigheter
Gustaf Lilliehöök, Partner, NREP
Magnus Meland Røed, Director Real Estate, DnB
Sofie Roy, CEO, Head of Property Management, HSB Stockholm

– Hållbarhet har i vissa fall uppfattats som en merkostnad. Det här har nu svängt och hållbarhetsarbete och certifieringar har blivit en avgörande faktor för en lyckad fastighetsaffär. Med vårt nya nordiska samarbete ska vi driva på utvecklingen ytterligare och skapa gemensamma projekt, säger Lotta Werner Flyborg, vd på SGBC.

Webbinariet arrangeras av Sweden Green Building Council samt dess motsvarigheter i Finland, Island, Norge och Danmark.

Boka din plats via länken:

https://www.sgbc.se/evenemang/finance-the-driving-force-for-sustainability/