Nyheter

Nytt samarbete: GruppSol AB och Hemma

Nya hållbara boendemiljöer för hushållen när bostadskreditinstitutet Hemma och GruppSol AB börjar samarbeta. Hushåll erbjuds ett attraktivt bolån med grön rabatt samtidigt som de kan ställa om till solcellstak, som det klassledande SMART SOLAR ROOF®.

GruppSol AB har nu tecknat avtal med bolåneutmanaren Hemma.

Nu kan fler leva och bo mer hållbart. Genom ett bolån med grön rabatt från Hemma får hushållen tydliga ekonomiska incitament att investera i förnyelsebar energi genom solcellstaket SMART SOLAR ROOF®, liksom för utanpåliggande solceller med Sverigepanelen® och Smart Solcellscarport.

– Tillsammans skapar vi nu förutsättningar för en ökning av antalet solcellsinstallationer. Samarbetet innebär att hushåll som investerar i solceller får billigare bolån, säger Therese Ruth, grundare och VD för Hemma.

Hemma gör det lönsamt för kunderna och man erbjuds den integrerade lösningen SMART SOLAR ROOF®, som passar både vid takbyte, nyproduktion och för de som vill installera solceller.

– Med vårt helsvarta SMART SOLAR ROOF® ger vi marknadens bästa garantier på 30 år både för produkt och effekt och taket är dimensionerat att kunna gå på med bibehållna garantier. För våra solcellspaneler har vi prioriterat bästa design, många watt/m2, hög hållfasthet, marknadsledande garantier och låg klimatpåverkan.

Dessutom uppfyller panelen brandklass A, säger Daniel Magnergård, VD på GruppSol, och fortsätter:

– Men det finns flera möjligheter för den som vill investera i soltak och samtidigt ta del av ett smart och grönt bolån. Varje år görs ca 35.000 st takbyten i Sverige. Om hushållet inte vill byta taket erbjuder GruppSol också utanpåliggande solcellsinstallationer med Sverigepanelen® och Smart Solcellscarport. Vi arbetar med de ledande tillverkarna såsom Ferroamp, Nilar, Huawei och Fronius för att skapa de bästa solcellsanläggningarna utifrån varje kunds behov.