Nyheter

Nature Impact storsatsar i Sverige

Nature Impact, leverantör av gröna tak och väggar, är mycket nöjda med deras årsredovisning för 2019/2020, som visar en omsättning på 23,5 miljoner DKK.

Nu riktar man ögonen mot Sverige.

För tre år sedan planterade Nature Impact en rad frön i marken som har fått den senaste årsredovisningen att slå ut i full blom.

Vid den tiden beslutade företaget, som levererar gröna lösningar i form av sedumtak och gröna väggar, bland annat att säga adjö till mellanhänder i värdekedjan – ett beslut som fört dem mycket närmare kunderna.

Dessutom startade de ett dotterbolag i Sverige, där efterfrågan på smarta, gröna lösningar bara växer och växer.

Storsatsning på den svenska marknaden

Nature Impact är mycket nöjda med räkenskaperna 2019/2020, som visar en omsättning på 23,5 miljoner DKK och ett årsresultat på 1,6 miljoner DKK före skatt. Framgången är ett resultat av stabila leveranser och optimering av värdekedjan, där beslutet att ta bort mellanhänderna gjort att de nu kan ha en mer direkt dialog med kunderna.

Dessutom satsar de nu stort på den svenska marknaden. Anne Mette Weng, Head of Sales and Marketing hos Nature Impact, berättar:

– I Sverige upplever vi en stor efterfrågan av de moderna backlösningarna, jämfört med de gammaldags mattlösningarna. Det har varit intressant att se hur väl – och snabbt – som vi har tagits emot i Sverige.

Hon fortsätter:

– Det råder ingen tvekan om att takläggarna, med en utläggningstid på 30–40 kvadratmeter per man och timme, själva kan räkna ut att det finns pengar att spara med de moderna lösningarna. För att inte tala om fördelarna för arbetsmiljön, då det bara finns en hantering av produkten. Och det är ingen hemlighet att vi redan nu ser på en ny tillväxtstrategi för just den svenska marknaden.

First-movers färgar taket grönt året runt

För tre år sedan introducerade företaget den populära lösningen Evergreen. Som produktnamnet antyder banar det väg för ett grönt tak året runt, vilket väcker stark efterfrågan bland kunder och stolthet hos leverantören.

Carl Johan Klarskov Larsen, VD för Nature Impact, förklarar:

– Vi såg omedelbart en framtid i lösningen, och idag ökar populariteten då Evergreen säkerställer ett grönt tak med gröna färger året runt. Hittills har det inte hittats någon annanstans och är bara möjligt eftersom vi, tack vare vår egen produktion, kan kontrollera växtsammansättningen till 100 procent så att den alltid framstår som grön. Lösningen är baserad på sticklingar och resultatet är en otroligt enhetlig och säker produkt.

Han avslutar:

– Vi ser oss själva som ”first-movers” på marknaden för gröna lösningar och vi tror att vi även kan ta ledningen in i framtiden, med nya initiativ som kan inspirera till ett unikt tak i hög kvalitet.

På bilden: Nature Impact, som står bakom det populära gröna taket Evergreen, kan påvisa tillväxt i årsredovisningen. Här ses sedumtaket i januari månad.