Nyheter

Nyrekryteringar till Signum Fastigheter

Signum Fastigheter fortsätter expandera och rekryterar nu Frida Göransson i rollen som CFO och Johan Ekman som CIO.

Bostadsutvecklaren Signum Fastigheter har sedan lanseringen 2014 utmanat fastighetsbranschen och tagit allt större mark nationellt. Med pågående projekt i Eskilstuna, Karlstad och Nynäshamn fortsätter Signum nu växa även på huvudkontoret och tillsätter ytterligare två tjänster: Frida Göransson i rollen som CFO och Johan Ekman som CIO.

– Att kunna följa upp förra månadens nyheter med ytterligare tunga rekryteringar på så viktiga positioner, är förstås otroligt roligt. Signum utvecklas väldigt snabbt just nu. Med Johan och Frida i teamet kan vi fortsätta i samma takt, och dessutom accelerera ytterligare, säger Hanna Kucera Wengelin, VD på Signum Fastigheter.

Signum utvecklar​ små- och flerfamiljshus​ ​till ett rimligt ​pris, utan att tappa fokus på arkitektur och design. De gör det genom att ​ha kontroll över hela värdekedjan och utmana branschens konventioner – i allt ​från byggrätter och produktutveckling, via egen husfabrik, till försäljning och förvaltning. En viktig del för framtida ​projekt​ ​är förstås att tillse finansiering och kapitalanskaffning.

Där får Johan Ekman, som senast kommer från en nyckelroll som senior projektledare på investmentbanken Arctic Securities. Johan har även tidigare jobbat i ​Storbritannien​ där han investerat i fastigheter för Commercial Estates Groups räkning, ett bolag där Första och Fjärde AP-fonderna är ankarinvesterare.

– I rollen som CIO på Signum har jag nöjet att se till att investerare får upp ögonen för en av branschens mest spännande aktörer. Jag ser verkligen fram emot att bygga relationer för att fortsätta utveckla Signums affärsplan och resa framåt, säger Johan Ekman, tillträdande CIO på Signum Fastigheter.

Frida Göransson har en bakgrund som auktoriserad revisor och har haft roller på några av de största aktörerna i branschen. Hennes senaste roll var som ekonomichef på Rikshem, och innan dess redovisningschef på AMF Fastigheter. Men nu blir hon alltså Signums CFO.

– Det känns väldigt roligt att få vara med i utvecklingen av Signum och jag hoppas kunna bidra med mina tidigare erfarenheter och nyfikenhet på bostadsbyggande. Signum är en spännande aktör, och jag ser fram emot att vara en del av ett bolag med framtidstro och utmanaranda i fastighetsbranschen, säger Frida Göransson, tillträdande CFO på Signum Fastigheter.

På bilden: Frida Göransson

Foto: Lasse Burell