Nyheter

Ny VD för Yokk Solar AB

Therese Jällbrink kommer i april att tillträda som ny VD för Yokk Solar AB. Therese kommer närmast från Stena Bulk, där hon har varit operationellt ansvarig för verksamheten i Europa och Asien.

– Styrelsen och jag är mycket glada över att ha lyckats rekrytera en så stark kraft med så hög kompetens till vårt företag, säger Jonas Malmström, nuvarande VD för och grundare av Yokk Solar AB. Vi är övertygade om att Therese kommer att bidra väsentligt till vår fortsatta utveckling och tillväxt.

– Jag ser jättemycket fram emot den här nya utmaningen och att tillsammans med teamet på plats i Uddevalla fortsätta att bygga Yokk Solar AB i en expansiv och spännande fas för solcellsbranschen, säger Therese.

Om Yokk Solar AB

Yokk Solar AB grundades år 2016 som ett dotterbolag till tyska Yokk Solar GmbH, grundat år 2010. Bolaget säljer nyckelfärdiga solcells­anläggningar med fokus på företagskunder och lantbrukare och har utvecklat en patentsökt metod, ScanRack, för infästning på papptak.

Yokk Solar AB är ett av Uddevalla kommuns snabbast växande företag. Under 2020 har bolaget med leveranser till bland annat Klädesholmen Seafood AB och Nordan AB i Tanumshede, Kvillsfors och Bor ökat omsättningen med 70% till 28 Mkr. Samtidigt har antalet fast anställda under året ökat från 3 till 13.