Nyheter

HSB Göteborg rekryterar Annika Wilén som ny projektutvecklare

Annika Wilén förstärker affärsområdet fastighetsutveckling i rollen som projektutvecklare. Annika kommer närmast från en tjänst som projektchef på Liseberg där hon också suttit med i företagets ledningsgrupp.

Annika Wilén är utbildad arkitekt från Chalmers. Hon har gedigen erfarenhet från byggbranschen, både i rollen som konsult och som beställare. Annika inledde sin yrkesmässiga bana på White Arkitekter där hon under ett tiotal år ritade bland annat bostäder, skolor och kontor. På fastighetsbolaget Wallenstam fick hon möjlighet att tillägna sig byggherrens roll i byggprocessen där Annika ansvarade för bolagets bostadsproduktioner.

– Det är med stor glädje vi har fått möjlighet att rekrytera Annika. Med hennes unika kompetens och breda erfarenhet som arkitekt och projektchef i fastighetsbranschen, toppat med kännedom från upplevelseindustrin förstärker hon vår organisation, säger Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling, HSB Göteborg.

På HSB Göteborg kommer Annika arbeta med mark- och exploateringsprojekt i tidiga skeden och bevaka att bolagets höga ambitioner kring gestaltning och boendemiljö tillgodoses. Projektportföljen omfattar en mängd spännande, såväl små som stora bostadsprojekt både i Göteborg och i närliggande kranskommuner.

– HSB har alltid imponerat på mig. Deras värdegrund ETHOS ligger också i samklang med vad jag vill åstadkomma. Därför känns det superroligt att själv bli en del av denna organisation. Jag känner mig taggad att bidra med min kunskap och erfarenhet för att skapa och utveckla det goda boendet, säger Annika Wilén.

Annika Wilén tillträdde sin tjänst 1 mars 2021.