Nyheter

Bostadsrättsägarnas riksförbund: ”Tvångsförvalta kapade bostadsrättsföreningar”

”Regering och riksdag har skapat möjligheterna för skandalen i ”Kinesiska muren”. Det som skett har varit möjligt därför att lagstiftningen kring bostadsrätter är svag.”

Det skriver Staffan Teste, ordförande i Bostadsrättsägarnas riksförbund i ett debattinlägg i Sydsvenskan:

”I bostadsrättsföreningarna i ”Kinesiska muren” fungerar inte hissar, elen är ofta avstängd och värme saknas. Familjer med barn bor i lägenheter där svartmögel breder ut sig längs väggarna. Bostadsrättsföreningarna har misskötts i åratal och ett bolag har tagit makten i en av föreningarna.
”Kapade bostadsrättsföreningar, bland andra föreningen Ida, debatterades i riksdagen förra våren. Riksdagen beslutade då att uppmana regeringen att skapa en ny lag som stoppar möjligheterna till förskingring av pengar på det sätt som skett i ”Kinesiska muren”.”
Läs hela debattartikeln här: