Nyheter

Avgår

– Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt, säger Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Nu lämnar alltså Ola Serneke sin roll som vd för Serneke Group. Det var Göteborgs-Posten som förra året avslöjade att Ola Serneke i ett antal anonyma inlägg på egtt aktieforum försökt påverka bolagets utveckling och aktiekurs.

Till en början nekade Ola Serneke till uppgifterna, men bekräftade sedan via ett pressmeddelande

En intern utredning, ledd av Serneke själva, tillsattes med hjälp av externa jurister. Nu står det alltså klart att Ola Serneke avgår från sin roll som vd för bolaget.

– Även om granskningen visar att Ola inte begått några lagöverträdelser så har hans agerande påverkat förtroendet för bolaget och honom själv negativt. Med de utmaningar bolaget står inför medför förändringen att vi nu kan fortsätta fokusera på att utveckla ett starkare bolag, där lönsamhet och stabilitet är prioriterade områden, säger säger Jan C Johansson, styrelseordförande i Serneke Group i pressmeddelandet.