Nyheter

Alternativ till Almedalsveckan: Stadsutvecklingsdagarna365

Flera signaler tyder på att årets Almedalsvecka inte kommer att kunna genomföras under 2021. De möten och samtal som gör Almedalsveckan unik får inte stanna upp, utan bör göras på en digital arena.

Nu presenterar A Beautiful Soup ett alternativ till Almedalen 2021:

Stadsutvecklingsdagarna365.

Där kommer man samla företag och organisationer med ett särskilt starkt engagemang för stadsutveckling, och dess inverkan på klimatomställningen och social hållbarhet.

– Stadsutvecklingsfrågor är hetare än någonsin, inte minst på grund av att pandemin tillfälligt förändrat livet i städerna. Det är ett bra tillfälle att påverka den framtida staden och driva förändringar som bidrar till tillväxt, lägre klimatutsläpp och social hållbarhet. Stadsutvecklingsdagarna365 erbjuder ett tryggt och samtidigt effektfullt sätt att befinna sig på plats – digitalt, säger Emelie Löthgren, vd, A Beautiful Soup.

Med namnjusteringen – Stadsutvecklingsdagarna365 – kommer arenan att samla seminarier om hållbar stadsutveckling under hela året. Målgruppen är branscher som bygg, fastighet, mobilitet, digitalisering, energi, vatten och avfall samt aktörer som jobbar med social hållbarhet.

– Vi vässar erbjudandet med vår digitala arena för hållbara stadsutvecklare och samhällsbyggare. Med tillägget 365 markerar vi att arenan är öppen året om, inte bara under en vecka i juli då vi tror att målgrupperna nog passar på att ta semester detta år. Med Stadsutvecklingsdagarna365 blir det Almedalsvecka hela året, även om vi siktar på att intresset för digitala seminarier kommer att vara extra stort i maj och juni, avslutar Emelie Löthgren.