Nyheter

Nytt Attefallshus från Finja

Finja Betong fyller på sin gedigna katalog av DIY-projekt med ett 30 kvm stort attefallshus. Det nya attefallshuset har maximalt tillåten yta för hustypen och nyttjar de nya reglerna till fullo.

Med ett murat och putsat attefallshus får du en byggnad med generösa utrymmen, perfekt som exempelvis bostad för tonåringen eller som uthyrningsbostad. Förverkliga drömmen om gillestugan, generationsboendet eller träningslokalen med Finja Betongs senaste gör det själv-projekt.

Fördelarna och möjligheterna med att mura och putsa sitt attefallshus är många. Ett stenhus står i generationer, kräver minimalt med underhåll och är både brandsäkert och fuktsäkert. Därtill också energisnålt och klimatsmart under dess långa livslängd. Det fördelaktiga ekonomiska perspektivet och framförallt livslängden på byggnaden är även de några av de stora fördelarna med ett stenhus.

Projekten består av en fullständig och färdigmängdad materiallista, arbetsbeskrivning och ritningar. Flera av projekten finns även tillgängliga som AR-objekt. AR, som står för augmented reality (förstärkt verklighet), öppnar för möjligheten att digitalt placera byggnaden på den tänkta byggplatsen.

– Våra DIY-projekt fortsätter att vara populära inspirationskällor för de som vill bygga klimatsmart, hållbart och långsiktigt. Med vårt senaste projekt adderar vi ännu en variant av attefallshus till den rika flora av projekt som sedan tidigare finns på vår hemsida. Ett murat och putsat attefallshus ger dig en nära på underhållsfri byggnad med alla de fördelar som byggmaterialet erbjuder. Materialet är exempelvis brandsäkert och fuktsäkert och byggnaden är både energisnål och har en lång livslängd, säger Finja Betongs VD Bengt Widstrand.