Nyheter

Mäklarsamfundet rekryterar näringspolitisk expert från riksdagen

André Nilsson har värvats till Mäklarsamfundet som näringspolitisk expert. André kommer närmast från rollen som utredare vid Liberalernas riksdagskansli där han bland annat varit ansvarig tjänsteman för partiets arbete i civilutskottet och har utvecklat partiets bostadspolitik.

André tillträder sin tjänst den 15 februari.

– André Nilsson har en gedigen erfarenhet av såväl politiskt som kommunikativt och opinionsbildande arbete. Rekryteringen av André är en viktig del i att skapa öka medlemsnytta genom att stärka branschens röst i samhällsdebatten. Vi är glada att kunna knyta honom till oss, säger Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.

André Nilsson kommer närmast från en roll som utredare vid Liberalernas riksdagskansli, där han bland annat varit ansvarig tjänsteman för partiets arbete i civil- och arbetsmarknadsutskottet. Dessförinnan har André varit distriktsordförande för Liberala ungdomsförbundet i Stockholm och arbetat på pr-byrån Prime.

– Jag ser fram emot att, som en del av Mäklarsamfundet, arbeta för en mer inkluderande bostadsmarknad där fler kan förverkliga sina drömmar. Trösklarna till bostadsmarknaden är alldeles för höga och det finns mycket som behöver göras för att fler ska ha möjligheter att flytta till drömhuset, drömutbildningen eller drömstaden, säger André Nilsson, näringspolitisk expert.

I sin roll som näringspolitisk expert vid Mäklarsamfundet kommer André att arbeta med utredningar, analyser och olika former av opinionsbildande aktiviteter som ytterst syftar till att förverkliga Mäklarsamfundets vision; att fler ska kunna flytta, tryggt och enkelt, när de önskar och behöver. André kommer att dela sin tid mellan Mäklarsamfundet och dotterbolaget Svensk Mäklarstatistik.