Nyheter

ASSA ABLOY förvärvar Technology Solutions i Storbritannien

ASSA ABLOY har förvärvat Technology Solutions (TSL) i Storbritannien, en ledande leverantör av RFID-läsare. TSL designar, utvecklar och tillverkar mobila, handhållna RFID-läsare och andra mobila läsare, baserade på olika teknologier, för att identifiera och spåra produkter.  

– Det är med glädje jag välkomnar TSL till ASSA ABLOY. TSL är ett strategiskt teknologiskt tillskott till ASSA ABLOY som förstärker vårt nuvarande erbjudande inom RFID och möjliggör kompletterande tillväxt, säger Nico Delvaux, VD och koncernchef ASSA ABLOY.

– Förvärvet av TSL utökar HIDs breda portfölj inom RFID med beprövad hårdvara och integrationsverktyg som utökar vårt ledarskap inom identifieringsteknologier, säger Björn Lidefelt, Executive Vice President samt chef för Global Technologies affärsenhet HID Global. 

TSL grundades 1994 och har cirka 25 anställda. Huvudkontoret ligger i Loughborough, Storbritannien.

Försäljningen 2020 uppgick till cirka 30 MSEK (3 MGBP) med en god EBIT-marginal. Förvärvet bidrar positivt till vinst per aktie från start.