Nyheter

Peter Lundén-Welden blir en del av Downtown Advisors

Den nystartade Public Affairs-byrån Downtown Advisors växer. Idag blev det klart att byrån kommer att förstärkas av Peter Lundén-Welden, kollektivtrafikexpert med en lång internationell erfarenhet. 

– Att få bygga upp ett nära samarbete med Downtown Advisors är för mig en ny och spännande utmaning. Efter att mestadels ha varit verksam internationellt de senaste åren, ska det nu bli mycket intressant att återvända till Sverige för att fortsätta bidra till att utveckla hållbara kollektivtrafiklösningar för landets städer och regioner, säger Peter Lundén-Welden.

Peter har en livslång erfarenhet av att arbeta med kollektivtrafik i Stockholm såväl som internationellt. Under de senaste 20 åren har han arbetat med stora kollektivtrafikprojekt i Stockholm, Europa, USA, Australien och Asien. Peter fungerade som VD och nationell chef i Sydkorea i många år, där han bland annat var ytterst ansvarig för Line 9 i Seouls gigantiska tunnelbanesystem.

Därefter hade han en liknande ställning på Irland. Peter har en väl beprövad erfarenhet av att hantera komplexa organisationer. Han har också fungerat som senior rådgivare för olika lokala myndigheter och hjälpt dem med övergången från byggfasen för kollektivtrafikinfrastruktur till operativ beredskap.

Peter har tidigare också varit ledamot i Stockholms kommunfullmäktige, Stockholms läns landsting och kommunstyrelsen i Stockholms stad för Moderaterna.

– Vi är mycket glada att kunna knyta Peter till oss. Med hans mångåriga och djupa expertkompetens inom att etablera och driva kollektivtrafik runt om i världen, stärker vi vårt team och Downtowns erbjudande till de aktörer som är verksamma på och intresserade av den svenska och nordiska marknaden, säger Patrik Forslund, Founding Partner på Downtown Advisor

Downtown Advisors:

 Downtown Advisors är experter på Public Affairs och specialiserade inom stadsutveckling, transport och mobilitet. Man vägleder företag och organisationer från hela världen som bättre vill förstå och analysera det politiska landskapet, hur beslutsprocesser fungerar och hur man gör för att säkerställa sina affärsintressen.

Företaget finns i Stockholm, Göteborg och Helsingborg, men verkar i hela landet och internationellt.