Nyheter

Ny Public Affairs-byrå – Downtown Advisors

En ny Public Affairs-byrå har sett dagens ljus. Downtown Advisors startas av Petter Lindfors och Patrik Forslund och byrån kommer att fokusera på uppdrag inom hållbar stadsutveckling, transport- och mobilitetsfrågor och kommunikation.
Byrån kommer bedriva senior politisk rådgivning och består inledningsvis av tio rådgivare på de tre kontoren i Stockholm, Göteborg och Helsingborg.
– Vi drivs av att hjälpa våra uppdragsgivare att skapa attraktiva, moderna och hållbara städer och samhällen – och har bestämt oss för att använda våra kunskaper och erfarenheter till just det, säger Petter Lindfors och Patrik Forslund.
Petter Lindfors blir VD för Downtown Advisors. Han är expert inom stadsutvecklingsfrågor och har tidigare drivit Public Affairs-byråerna The Labyrinth och Hegeli. Petter har varit verksam på högre politiska nivåer inom Moderaterna och i Stockholms stad arbetade han i tio år främst med stadsbyggnad och infrastruktur.
Patrik Forslund är transportpolitisk expert och har över tio års erfarenhet av att stötta svenska och internationella företag och branschorganisationer inom transport- och infrastrukturområdet. Patrik har en bakgrund som affärsområdeschef på The Labyrinth och Partner på Rud Pedersen och har en lång bakgrund inom Moderaterna bakom sig, bland annat som riksdagsledamot 2006 – 2010.
Nu öppnar de tillsammans den nya byrån Downtown Advisors och kommer ha medarbetare med erfarenhet från olika partier och olika politiska nivåer – lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.
– Vi är glada över att redan nu kunna samla så många kompetenta rådgivare. Tillsammans har vi bred erfarenhet och djupgående kunskaper inom våra affärsområden och det kommer gynna våra uppdragsgivare från dag ett, säger Petter Lindfors, VD Downtown Advisors.