Nyheter

Långsiktig utveckling av Ideon – så skapas framtidens innovationsmiljöer

Som Ideons största fastighetsägare ser Wihlborgs att de har ett stort ansvar i utvecklingen och satsar nu ännu mer på att stärka området. Många arbetspendlar till och från Lund och Ideon Science Park.

Den nya spårvägen mellan Lund C och ESS passerar cirka 65% av Lunds alla arbetsplatser.

Med två egna hållplatser på Ideon – Ideontorget och Telefonplan – ökar tillgängligheten till forskningsparken.

Intill hållplatsen Ideontorget, mitt i hjärtat av Ideon, planeras för nya arbetsplatser i kontorshuset Zenit.

Här kommer fokus vara på människors välmående, hjärnkraft och entreprenörskap och på att skapa förutsättningar för bolag och verksamheter att växa och bli framgångsrika. Zenit blir en ny plats för nästa generations innovationer.

Ett nytt skyltprogram har tagits fram för Wihlborgs fastigheter på Ideon där Alfa-husen var först ut med att få nya skyltar. Näst på tur är fastigheterna Nya Vattentornen 2, 3 och 4 på Mobilvägen som vi köpte för snart två år sedan.

För dessa skapar man nu en enhetlighet och en tydligare tillhörighet till Ideon med bland annat nya skyltar.

Man har också valt att ge fastigheterna nya namn:

Nya Vattentornen 2 och 4 heter numera Node och Cube medan Nya Vattentornet 3 behåller det inarbetade namnet Bricks.

Node, Bricks och Cube, med 70 000 m² kontorsytor, är direkt kopplade till den nya spårvägen. Vid hållplatsen Telefonplan ligger Node (tidigare MHC) där entréplan är ombyggd.

Även i fastigheterna som ligger närmast hållplatsen Ideontorget ser man över möjligheterna att skapa nya inbjudande entréer och mötesplatser för hyresgästerna och deras samarbetspartners som reser med spårvägen.

– Här hoppas vi kunna skapa miljöer som inspirera till nya kreativa möten och diskussioner över en kopp kaffe eller en lunch, kanske tillsammans med något av företagen i området eller bara möjliggöra en trevlig miljö att vistas i, säger Maria Ivarsson, regionchef för Wihlborgs i Lund.

Om Ideon

Ideon Science Park i Lund grundades 1983 och är Sveriges första forskningsby. Utvecklingen av Ideon kom som en följd av en omstrukturering av det skånska näringslivet som skedde på 1970-talet där man såg ett behov av att skapa nya förutsättningar för att utveckla näringslivet. Cirka 40 år senare fortsätter området utvecklas för att skapa de bästa förutsättningarna för både nya företagare och inkubatorer så väl som för etablerade företag i framkant.